Autor: Mariliis Pinn • 20. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pöidele võib tulla Saaremaa meekeskus

Saaremaa meetootjad tahavad Pöide vana võitööstuse kompleksis välja ehitada meekeskuse, kus koolituse kõrval toimuks ka praktiline tegevus, kirjutas Oma Saar.

Projekti üks eestvedajaid Meelis Pärn ütles Oma Saarele, et keskus ehitatakse välja järk-järgult. Plaanis on rajada koolituskeskus koos õppemesilaga, alustada mesilainventari tootmist ja luua tingimused mee pakkimiseks.

Puka külas asuva endise võitööstuse kompleksi omanik on MTÜ Saaremaa Meetootjate Ühing, kes veab meekeskuse projekti koos OÜ-ga Saaremaa Mesinikud.

Meelis Pärn ütles, et meekeskuse väljaehitamine läheb maksma alla kümne miljoni krooni ja investeeringud on kavas teha toetuste najal. „Igal aastal ehitushinnad tõusevad, projekti maht kasvab iga aastaga,” lausus Pärn.

Projekte toetuse saamiseks on esitatud juba teist aastat, kuid erinevatel põhjustel pole seni õnnestunud rahastamist peale saada. Praegu on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele esitamisel uus taotlus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077