20. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balbiino seab end Lätis paremini sisse

Ettevõtja Jüri Käo siseneb oma firmadega aina jõulisemalt Läti turule - lisaks sinna laienevale Selverile teatas ka tema osalusega jäätisetootja Balbiino, et ostis ära Läti konkurendi.

Selveriga alustas Tallinna Kaubamaja suuromanik Jüri Käo Lätti laienemist eelmisel aastal, mil osteti ära Saksa säästuketi Lidl krundid. Sel aastal projekteeritakse ja ehitatakse valmis suurematesse linnadesse hüper- ja väiksematesse supermarketid, kirjutab Äripäev.

Kui kaupluseketiga alustati peaaegu nullist, siis jäätisetootja Balbiino on juba mõnda aega oma tooteid Lätti eksportinud ning hõivanud seal ka ligi 10 protsenti turust.

Nüüd, mil Balbiino ostis ära eelmisel aastal 80 miljonit krooni käivet teinud Margota, arvab firma end olevat turul suuruselt teise jäätisetootja ja -müüja.

"Eestis praegu midagi kardinaalset ei toimu. Kasvada pole võimalik ilma suure panuseta reklaami, mis on aga väga kallis," seletas firma juht Riho Niils, viibates käega seinale projitseeritud kirjale, mis näitab, et nii Balbiinol kui ka Tallinna Külmhoonel on võrselt 40 protsenti Eesti jäätiseturust. Paar protsenti siia-sinna võib ju võita, aga see ei tähenda midagi, lisas Niils.

Seetõttu on mehe sõnul mõistlikum investeerida 28 miljonit krooni külmlogistikakeskuse laiendusse, millele lisandub ühe ja 50 miljoni krooni vahele jääv summa, mis Niilsi sõnul Margota eest välja käidi.

Niils ning Margota uus liider, Balbiino endine turundusjuht Teet Anier loodavad, et sel aastal kasvab ühisfirma käive eelmise aasta 335 miljonilt poole miljardi kroonini.

Jüri Käo on Balbiino omanik oma investeerimisettevõtte NG Investeeringud kaudu, mis on omanikfirma veel Kitmanile, Livikole, Tallinna Kaubamajale, Selverile ja hiljuti ostetud Kia Autole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077