Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 19. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balbiino Läti juhiks saab Teet Anier

Eesti jäätisetootja Balbiino ostetud Läti jäätisetootja Margota juhatajaks saab Balbiino turundusjuht Teet Anier, teatas firma.

„Esimese hooga me Läti ettevõtte struktuuri reformima ei hakka, kuid ettevõtte juhatajaks saab Balbiino kauaaegne turundusjuht Teet Anier,” rääkis ASi Balbiino juhataja Riho Niils. „Püüame Margota olulised kaubamärgid integreerida Balbiinoga ning sealt koos edasi arenedes leida ühiseid ja edasiviivaid lahendusi. Balbiinol on Margotaga juba ka pikemaajaline sisuline koostöö – näiteks valmisid Margota tehases seni allhankena populaarsed jäätised Trullid.”

ASi Balbiino turundusjuhi, Margota juhataja Teet Anieri sõnul on Läti turg suurem kui Eesti oma ning ka turusiseselt on kasvupotentsiaali palju. „Eesti tarbijaeelistused on enam-vähem paigas ning turg stabiilne. Läti turul pakutav tootevalik on Eesti omast vähem arenenud, uued tooted ja maitsed võetakse kindlasti hästi vastu ning kasvuruumi jätkub,” lausus Teet Anier. „Läti turg on küll rahvaarvult suurem, kuid tarbimine per capita on Lätis peaaegu 30% väiksem kui Eestis. Lõunanaabritel on vaid üks suurtootja – konglomeraat Riia Piimakombinaat, mille turuosa on ca 30%. Selle kõrval eksisteerib ka Eestiga võrreldes rohkelt väiksemaid tegijaid, kellest Margota on hetkel suurim ja tugevaim. Väiksematel tegijatel puudub suureks kasvuks aga vajalik investeerimisvõime ja logistika.”

”Läti klientidel pole veel praktiliselt välja kujunenud kodumaise eelistust ega ka erilist kaubamärgi eelistust,” rääkis Teet Anier. ”Nende jaoks on kvaliteet küll oluline, kuid hind on veel tähtsam. Kuna Lätis on turuosalisi palju, siis on ka suhteliselt suurem konkurents võrreldes Eestiga. Me näeme Lätis häid võimalusi sisenejale, kel rohkem jõudu investeerida, pakkuda üleriigilist distributsiooni ning teha aktiivsemat turundust. Näiteks on Lätis jäätise meediareklaami osa hetkel praktiliselt olematu."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077