Autor: Mariliis Pinn • 13. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti seakasvatusel on rasked ajad

Sööda kõrge hind ning selle puudus on viinud Läti seakasvatuse kriisi äärele.

Selle tagajärjel võivad väiketootjad oma seakarja tapamajja viia, mis mõjutab hindu lihaturul, kirjutas Läti majandusleht Dienas Bizness. Kriis seakasvatuses on lehe andmetel hakanud mõjutama ka linnu- ja loomalihakasvatusi.

Ainuke positiivne on lehe andmetel seni Läti lihaturul, et Poola liha on Venemaal keelatud ja see hoiab lihahinnad normaalsed.

Lihatootja Ulbroka esimees Aivars Kokts ütles, et olukord on võimatu ja lihatootjad peavad selle lihtsalt üle elama.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077