Autor: Agnes Ojala • 7. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Enso saneerimine toob esimesi tulusid

Stora Enso saneerimisplaan Profit 2007 on hakanud end ära tasuma. Loodetud tulemusi tuleb aga siiski veel oodata.

Metsaettevõte Stora Enso parandas eelmise aasta viimases kvartalis majandustulemust, kuid jäi siiski ootustele alla. Stora Enso kasum aktsia kohta oli 0,13 eurot (2 krooni).

Aastaga kasvas Stora Enso käive 10,7% ehk 14,6 miljardi euroni (228,5 miljardi kroonini). Ettevõtte teatel on kaks kolmandikku käibe kasvust tingitud ajalehepaberi hinna tõusust ja tegevuse laienemisest, kirjutas Soome päevaleht Helsingin Sanomat.

Saneerimisplaani Profit 2007 tõttu toimus firmas rida koondamisi. 2006. aasta lõpus töötas ettevõttes u 1600 inimest endise 2000 asemel. Ometi ei ole ettevõtte kasumlikkus nii kõrge, kui esialgu oodati: eelmise aasta kasumimarginaal oli 5,2%, enne saneerimist aga 2,7%.

Stora Enso teatel on ettevõtte väljavaated endiselt head, sest kvaliteetpaberi järele on Euroopas kõrge nõudlus. "Katmata kvaliteetpaberi hind tõuseb ilmselt peagi ja kaetud paberi hind ongi juba tõusmas," teatas firma esindaja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077