Stora Enso saneerimine toob esimesi tulusid

Stora Enso saneerimisplaan Profit 2007 on
hakanud end ära tasuma. Loodetud tulemusi tuleb aga siiski veel oodata.

Metsaettevõte Stora Enso parandas eelmise aasta viimases kvartalis majandustulemust, kuid jäi siiski ootustele alla. Stora Enso kasum aktsia kohta oli 0,13 eurot (2 krooni).

Aastaga kasvas Stora Enso käive 10,7% ehk 14,6 miljardi euroni (228,5 miljardi kroonini). Ettevõtte teatel on kaks kolmandikku käibe kasvust tingitud ajalehepaberi hinna tõusust ja tegevuse laienemisest, kirjutas Soome päevaleht Helsingin Sanomat.

Saneerimisplaani Profit 2007 tõttu toimus firmas rida koondamisi. 2006. aasta lõpus töötas ettevõttes u 1600 inimest endise 2000 asemel. Ometi ei ole ettevõtte kasumlikkus nii kõrge, kui esialgu oodati: eelmise aasta kasumimarginaal oli 5,2%, enne saneerimist aga 2,7%.

Stora Enso teatel on ettevõtte väljavaated endiselt head, sest kvaliteetpaberi järele on Euroopas kõrge nõudlus. "Katmata kvaliteetpaberi hind tõuseb ilmselt peagi ja kaetud paberi hind ongi juba tõusmas," teatas firma esindaja.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara