1. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terje Aru värvivabrik on pankrotis

Möödunud kolmapäeval tuvastas Tallinna Ringkonnakohus, et aktsiaselts Ispel on tõepoolest pankrotti läinud.

Rohkem kui kolme kuu eest, 16. oktoobril 2006, oli Ispeli pankrotis olevaks kuulutanud ka Harju Maakohus, kuid mõned firma omanikest polnud taolise nägemusega nõus ja pöördusid kõrgema kohtu poole, kirjutas Eesti Ekspress.

AS Ispel jõudis oma lühikese, ent kireva elu jooksul olla tegev värvi- ja lakitootmises, kuid mingi suur ja oluline ettevõte see tosinale inimesele tööd andnud aktsiaselts ei olnud. Põnevaks muudavad varalahkunud aktsiaseltsi isikud, kes kuulusid selle juhatusse: ühelt poolt tuntud Ida-Virumaa kriminaali Vassili Satšukiga seotud Sergei Žigadlo, teisalt aga Terje Aru, kellele kuulus ettevõte osaliselt oma tütrele kuuluva osaühingu Colour Group kaudu.

Nagu nähtub kohtudokumentidest, võlgneb AS Ispel Arule 830 185 krooni ja 23 senti, mille ettevõtja 2003. aasta 28. mail firmale laenas. Vastavalt lepingule pidi AS Ispel hakkama 2005. aasta 1. jaanuaril perenaisele raha tagasi maksma igakuiste 50 000krooniste summadena, tagastades võla täielikult 1. juuniks 2006. Seda aga ei juhtunud.

Pankrotihaldur Toomas Saarmaa on hiljem kokku arvutanud, et Ispelil on mitmesuguseid võlgasid kokku 4 525 939 krooni eest ning raha on saamata nii maksuametil kui ka Ühisliisingul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077