Terje Aru värvivabrik on pankrotis

Möödunud kolmapäeval tuvastas Tallinna
Ringkonnakohus, et aktsiaselts Ispel on tõepoolest pankrotti läinud.

Rohkem kui kolme kuu eest, 16. oktoobril 2006, oli Ispeli pankrotis olevaks kuulutanud ka Harju Maakohus, kuid mõned firma omanikest polnud taolise nägemusega nõus ja pöördusid kõrgema kohtu poole, kirjutas Eesti Ekspress.

AS Ispel jõudis oma lühikese, ent kireva elu jooksul olla tegev värvi- ja lakitootmises, kuid mingi suur ja oluline ettevõte see tosinale inimesele tööd andnud aktsiaselts ei olnud. Põnevaks muudavad varalahkunud aktsiaseltsi isikud, kes kuulusid selle juhatusse: ühelt poolt tuntud Ida-Virumaa kriminaali Vassili Satšukiga seotud Sergei Žigadlo, teisalt aga Terje Aru, kellele kuulus ettevõte osaliselt oma tütrele kuuluva osaühingu Colour Group kaudu.

Nagu nähtub kohtudokumentidest, võlgneb AS Ispel Arule 830 185 krooni ja 23 senti, mille ettevõtja 2003. aasta 28. mail firmale laenas. Vastavalt lepingule pidi AS Ispel hakkama 2005. aasta 1. jaanuaril perenaisele raha tagasi maksma igakuiste 50 000krooniste summadena, tagastades võla täielikult 1. juuniks 2006. Seda aga ei juhtunud.

Pankrotihaldur Toomas Saarmaa on hiljem kokku arvutanud, et Ispelil on mitmesuguseid võlgasid kokku 4 525 939 krooni eest ning raha on saamata nii maksuametil kui ka Ühisliisingul.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara