Autor: Mariliis Pinn • 1. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin: me ei pea teisi riike odava energiaga toetama

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas tänasel avalikul pressikonverentsil, et Venemaa ei ole kohustatud teisi riike odavate energiahindadega toetama, mistõttu on väited, et Venemaa kasutab energiat välispoiliitilise vahendina, valed.

Putini sõnul on välismeedia süüdistanud Venemaad energia kasutamises poliitilise surve vahendina, vahendas postimees.ee.

"Me ei pea subsideerima teisi riike ülisuurtes mahtudes," rõhutas Putin. "Teised riigid seda ei tee ja miks peaksime meie seda tegema?"

Putini sõnul on Venemaa andnud aastaid näiteks maagaasi paljudele naaberriikidele alla õige turuhinnaga, millele plaanitakse nüüd lõpp teha.

"Oleme täheldanud selle teema pahatahtliku käsitlemist välismeedias Venemaa suhtes, kuid eksperdid saavad aru, et majanduslikest kaalutlustest lähtudes me käitumine õigesti," rõhutas Putin.

Putini sõnul peab Venemaa mõtlema ka oma riigi vaesematele kodanikele, milleks lisaraha kulub hädasti ära. Tema sõnul teatas Venemaa Valgevenele gaasi hinnatõusust juba kolm aastat tagasi ning kirjalikult ka eelmise aasta märtsis, kuid mingeid vastuväiteid sellele ei tulnud enne eelmise aasta lõppu.

"Meie tööstus on 4-5 korda energiamahukam võrreldes Lääne-Euroopaga ja kui me seda ei muuda, siis me jääme oma arengus maha," rääkis Putin.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077