Savisaar: suurendame taastuvenergia osakaalu 5,1%ni

Tänasel kohtumisel Saksmaa Energeetikaagentuuri
(DENA) juhatuse esimees Stefan Kohleriga ütles majandus- ja
kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar, et Eesti eesmärk on suurendada
taastuvate energiaallikate osakaalu elektritootmisel 2010. aastaks vähemalt
5,1%le.

"Eestis on taastuvate energiaallikate osakaal elektritootmisel tõusnud 0,2%lt 2000. aastal 1,4%ni 2005. aastal," ütles minister Savisaar ministeeriumis toimunud kohtumisel. Tema sõnul on Eesti eesmärk suurendada 2010. aastaks taastuvelektri osakaalu 5,1%ni, kuid vaadates praegu läbi viidavaid taastuvelektri projekte võib eeldada, et selle näitaja osakaal jõuab 7%ni, teatas ministeerum.

Saksamaa suursaadik Julius Bobingeri osavõtul toimunud kohtumisel tutvustas DENA juhatuse esimees Kohler Saksa Energeetikaagentuuri ajalugu ja tegevust ning rääkis lähemalt võimalikust koostööst Eesti poolega. Muuhulgas olid kõne all hoonete energiatõhususe tõstmine kommunaalmajanduses, tööstuses ja hoonetes ning taastuvate energiaallikate, eelkõige tuuleenergia edendamine.

Kohleri sõnul on Saksamaa eesmärk taastuvate energiaallikate osakaalu elektritootmises tõsta 20%ni aastaks 2020, kusjuures oluline osa sellest saaks olema tuuleenergial. Külalise kinnitusel käivad Saksamaal tuuleparkide rajamise ümber samasugused vaidlused, nagu Eestiski, alates keskkonnamõjudest ja lõpetades ebaregulaarse tootmisprotsessiga. Tuuleenergiaga samas mahus kavatseb Saksamaa elektrit hakata tootma ka biomassist.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara