Autor: Mariliis Pinn • 23. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: suurendame taastuvenergia osakaalu 5,1%ni

Tänasel kohtumisel Saksmaa Energeetikaagentuuri (DENA) juhatuse esimees Stefan Kohleriga ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar, et Eesti eesmärk on suurendada taastuvate energiaallikate osakaalu elektritootmisel 2010. aastaks vähemalt 5,1%le.

"Eestis on taastuvate energiaallikate osakaal elektritootmisel tõusnud 0,2%lt 2000. aastal 1,4%ni 2005. aastal," ütles minister Savisaar ministeeriumis toimunud kohtumisel. Tema sõnul on Eesti eesmärk suurendada 2010. aastaks taastuvelektri osakaalu 5,1%ni, kuid vaadates praegu läbi viidavaid taastuvelektri projekte võib eeldada, et selle näitaja osakaal jõuab 7%ni, teatas ministeerum.

Saksamaa suursaadik Julius Bobingeri osavõtul toimunud kohtumisel tutvustas DENA juhatuse esimees Kohler Saksa Energeetikaagentuuri ajalugu ja tegevust ning rääkis lähemalt võimalikust koostööst Eesti poolega. Muuhulgas olid kõne all hoonete energiatõhususe tõstmine kommunaalmajanduses, tööstuses ja hoonetes ning taastuvate energiaallikate, eelkõige tuuleenergia edendamine.

Kohleri sõnul on Saksamaa eesmärk taastuvate energiaallikate osakaalu elektritootmises tõsta 20%ni aastaks 2020, kusjuures oluline osa sellest saaks olema tuuleenergial. Külalise kinnitusel käivad Saksamaal tuuleparkide rajamise ümber samasugused vaidlused, nagu Eestiski, alates keskkonnamõjudest ja lõpetades ebaregulaarse tootmisprotsessiga. Tuuleenergiaga samas mahus kavatseb Saksamaa elektrit hakata tootma ka biomassist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077