Maþeikiu nafta jätab börsiga hüvasti

Esmaspäeval lõppes PK Orleni poolt Leedu Maþeikiu
Nafta väikeaktsionäridele tehtud pakkumise tähtaeg, 39,87 miljonist aktsiast
müüdi maha 35,88 miljonit, mis võimaldab firma börsilt minema viia, kirjutas
Äripäev.

Ostu järel kasvas PKN Orleni osalus Maþeikiu Naftas 89,26 protsendile. Et optsiooniga on Poola firmal õigus saada viie aasta jooksul ka Leedu valitsusele kuuluv 10protsendiline Maþeikiu Nafta aktsiapakk, on tal sisuliselt puudu alla protsendi aktsiatest.

SEB Vilniaus Bankase peaökonomisti asetäitja Alge Budryte ütles, et pakkumise tähtaeg on küll möödas, kuid PKN Orlenil on õigus nüüd 90 päeva jooksul nõuda ülejäänud 3,97 miljoni aktsia loovutamist. Kui nende omanikud ka selle aja jooksul keelduvad seda tegemast, lähevad aktsiad tähtaja möödudes kokkulepitud hinnaga - 10,25 litti aktsia eest - automaatselt PKN Orleni valdusse. Ning PKN Orlen viib Maþeikiu Nafta börsilt minema, nagu ta on lubanud.

Et nii palju väikeaktsionäre pakkumisega nõustus, näitab, et PKN Orlen oli pakkunud head hinda, ütles Leedu Hansabankase analüütik Donatas Uskurelis. Pakutud hind oli üle kümne liti, viimastel aastatel oli aktsia liikunud sellest tasemest allpool.

Maþeikiu Nafta aktsia on olnud õige populaarne nii Leedu kui ka Eesti väikeaktsionäride seas. Head majandustulemused on aktsiat kergitanud, kuid Vene nafta tarnete katkestamine torujuhtme kaudu juuli lõpus ning tehases toimunud tulekahju oktoobris on aktsiat taas kukutanud ning ühtlasi äratanud spekuleerimishuvi.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara