5. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tapamajades lõppes veri otsa

Möödunud jõuludel ja aastavahetusel rekordiliselt kasvanud verivorstitoodete tarbimine tekitas lihatööstustele probleeme veretoorme hankimisel.

ASi Nõo Lihatööstus müügidirektori Toivo Kreeni sõnul lõppes veri paljudes tapamajades ülemöödunud nädalal. “Aasta esimestel päevadel on olukord normaliseerumas ja saame jälle veretooteid teha,” märkis Kreen.

“Eeldasime, et sel aastavahetusel verivorstide tarbimine oluliselt ei suurene, kuna tarbija hindab üha enam tervislikumat toitu, tegelikkuses võis veretoodete tarbimine võrreldes möödunud aasta jõuludega isegi pea kahekordistuda,” lausus Kreen.

“Kokku suurenes talvetoodete müük võrreldes möödunud aastaga kolmandiku võrra, oodatult hästi läksid ka jõulupraed, seega kasv toimus kõikides tootegruppides,” ütles Kreen.

Võrreldes tavakuudega suurenes lihatarbimine juba möödunud aasta oktoobris-novembris kolmandiku võrra. Alates detsembri algusest töötas Nõo Lihatööstus kolmes vahetuses.

“Peale selle nädalalõpu õigeusu pühasid läheme taas arvatavasti üle normaalsele kahele vahetusele,” sõnas Kreen.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077