Kreenholmi ametiühing kaevas sõjakirve välja

Kreenholmi ametiühing nõudis
tekstiiliettevõtte juhtkonnalt ultimatiivsel toonil ebareaalset: tõsta 2007.
aasta jooksul kahel korral töötajate palka 20 protsenti.

Eelmisel nädalal anti Kreenholmi vabrikute töökollektiivide 72 usaldusisiku allkirjaga kiri edasi Rootsi kompanii Boras Wäfveri juhatuse liikmetele, kellele kuulub Eesti Kreenholmi Valduse AS. Ametiühingujuhid otsustasid oma koosolekul nõuda töötajatele 1. jaanuarist 20protsendilist palgatõusu, lisaks peaks palk 1. juulist veel kord sama palju tõusma, kirjutas Põhjarannik.

Kirjas oma nõudmised esitanud autorid andsid üheselt mõista, et kui ettevõtte töötajate nõudmisi ei täideta, kavatsetakse protestiaktsioone korraldama hakata. Kreenholmi ametiühingujuht Julia Dmitrijeva ütles eile Põhjarannikule, et praegu tuleb Kreenholmi ettevõtetes vaheaeg, kuid pärast selle lõppemist kutsutakse usaldusisikute koosolek taas kokku. Nii tuleb juba jaanuaris jutuks streigikomiteede moodustamine.

2007. aasta jaanuari alguses saab läbi praegune ametiühingu ja tööandja vahel sõlmitud kollektiivleping. Uute läbirääkimiste käigus nõustusid juhid tõstma palka jaanuarist 12,5 ja juulist veel 5 protsenti. Kuid ametiühingu arvates polnud see piisav, nähes neis arvudes ainult palkade loomulikku korrigeerimist seoses miinimumpalga tõusuga.

Ametiühingu andmetel on 2006. aastal omal soovil ettevõttest lahkunud 460 inimest. Praegu on töökollektiivis 3174 inimest.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara