Autor: Mariliis Pinn • 20. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreenholmi ametiühing kaevas sõjakirve välja

Kreenholmi ametiühing nõudis tekstiiliettevõtte juhtkonnalt ultimatiivsel toonil ebareaalset: tõsta 2007. aasta jooksul kahel korral töötajate palka 20 protsenti.

Eelmisel nädalal anti Kreenholmi vabrikute töökollektiivide 72 usaldusisiku allkirjaga kiri edasi Rootsi kompanii Boras Wäfveri juhatuse liikmetele, kellele kuulub Eesti Kreenholmi Valduse AS. Ametiühingujuhid otsustasid oma koosolekul nõuda töötajatele 1. jaanuarist 20protsendilist palgatõusu, lisaks peaks palk 1. juulist veel kord sama palju tõusma, kirjutas Põhjarannik.

Kirjas oma nõudmised esitanud autorid andsid üheselt mõista, et kui ettevõtte töötajate nõudmisi ei täideta, kavatsetakse protestiaktsioone korraldama hakata. Kreenholmi ametiühingujuht Julia Dmitrijeva ütles eile Põhjarannikule, et praegu tuleb Kreenholmi ettevõtetes vaheaeg, kuid pärast selle lõppemist kutsutakse usaldusisikute koosolek taas kokku. Nii tuleb juba jaanuaris jutuks streigikomiteede moodustamine.

2007. aasta jaanuari alguses saab läbi praegune ametiühingu ja tööandja vahel sõlmitud kollektiivleping. Uute läbirääkimiste käigus nõustusid juhid tõstma palka jaanuarist 12,5 ja juulist veel 5 protsenti. Kuid ametiühingu arvates polnud see piisav, nähes neis arvudes ainult palkade loomulikku korrigeerimist seoses miinimumpalga tõusuga.

Ametiühingu andmetel on 2006. aastal omal soovil ettevõttest lahkunud 460 inimest. Praegu on töökollektiivis 3174 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077