15. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vjatšeslav Leedo ostab Saaremaa lihatööstuse 80 mln kr eest

Saaremaa liha- ja piimaühistu pakub Saaremaa lihatööstust Vjatšeslav Leedole 80 mln krooni eest.

Saaremaa liha- ja piimaühistu juhatus ja nõukogu otsustasid ühiselt teha ühistu volinike koosolekule ettepaneku müüa Saaremaa Liha- ja Piimatööstuse lihatööstus ettevõtja Vjatšeslav Leedo ASile Saare Finants, kirjutas Oma Saar.

Pakkumise kohaselt maksab Saare Finants lihatööstuse eest 55 miljonit krooni, ka võtab ostja üle lihatööstuse laenukoorma ja muud kohustused. Pakkumise kogumaksumus on umbes 80 miljonit krooni. Lisaks vajab tööstus kohe vähemalt 20 miljoni kroonist investeeringut.

Saaremaa liha- ja piimaühistu juhatuse esimees Aarne Lember ütles Oma Saarele, et 350-liikmeline ühistu volinike koosolek hakkab lihatööstuse müümise ettepanekut arutama tõenäoliselt jaanuari teisel nädalal. „Müügi üle käib praegu veel vaidlusi ning kui osanikud ei ole nõus, siis jääb müük ära,” lausus Lember.

Kogu müügist saadav raha on kavas paigutada piimatööstuse kaasajastamisse ning Euroopa Liidu nõuete täitmisse. Lemberi sõnul on piimatööstuse tulu läinud seni valdavalt talunikele piimaraha maksmiseks, investeeringuteks pole sisuliselt midagi jäetud.

Vjatšeslav Leedo sõnul soovib ta lihatööstust Saaremaal edasi arendada. "Kombinaadil on hetkel erinevatel põhjustel seisak, kuid tunnen jõudu siiski praeguste juhtidega olukorda parandada. Töökohad kindlasti säilivad ja tahaks väga loota, et ka kvaliteet säilib või muutub isegi paremaks ning toodang jääb naturaalseks, mitte ei minda üle palju levinud „pudrutootmisele”,” kommenteeris ta ostuhuvi.

Ühistu liikmete seisukohalt on lihatööstus vähemtähtis kui piimatööstus, kuna enamik liikmeid on piimatootjad. Lihatootmine on paljudele neist vaid kõrvalharu.

Saaremaa liha- ja piimaühistu on ASi Saaremaa Liha- ja Piimatööstus ainuomanik.

Saaremaa Liha- ja Piimatööstuse mullune käive oli 400 miljonit krooni ja kahjum 4,7 miljonit krooni. Sealhulgas oli lihatööstuse käive 183 mln kr ja kahjum 3,1 mln kr.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077