16. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praamikuningas Leedost saab toiduainetööstur

Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo ostab ära Saaremaa lihatööstuse, kirjutab Maaleht.

Leedo paati kolis üle ka saare teise vägeva mehe Prits Liblikuga sigalaid ja söödatehast jagav Valjala söödatehase juht Raul Maripuu.

Seni Saaremaa liha- ja piimaühistule ehk 340 Saare- ja Muhumaa ettevõttele ning talunikule kuuluva tööstuse müük on varemgi jutuks olnud: peamiselt seetõttu, et Saare Tootjate Liidu esimees, sigalate ja söödatehase üks omanik Prits Liblik on ähvardanud muidu ehitada omale uue lihatööstuse.

Ometi lükkas AS Saaremaa Liha- ja Piimatööstuse nõukogu nüüd Libliku kõrvale ja otsustas üllatuslikult alustada läbirääkimisi hoopis laevandusärimees Vjatšeslav Leedole kuuluva AS Saare Finantsiga.

“Otsustati selle järgi, kumma mehe tulevikunägemus on nõukogule vastuvõetavam,” põhjendas juhatuse esimees Andi Saagpakk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077