Autor: Mariliis Pinn • 11. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA uurib Abramovitši sidemeid Kremliga

USA võimud uurivad Roman Abramovitši sidemeid Kremliga, kuna Vene miljardäri ettevõte tegi 2,3 miljardi dollari suuruse (27 miljardi kroonise) pakkumise Oregon Steeli ostmiseks.

Usutakse, et Abramovitš on lähedane Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Vene terasefirmat Evraz, mis pakkumise tegi, kontrollivad Abramovitši ja grupi direktor Alexander Abramov, kirjutas Financial Times.

Kui tehing on edukas, saab sellest läbi aegade suurim Vene ettevõtte poolt tehtud USA kompanii ülevõtmine. Ettevõtted ei usu, et tehingut blokeeritakse, kuna teraseettevõtted ei kujuta endast erilist turvariski.

Endise USA rahandusministeeriumi ametniku Daniel Lucichi sõnul tahab USA valitsus teada, kas Evrazi omab, kontrollib või mõjutab Venemaa või mõne teise riigi valitsus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077