Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 23. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viiratsi vald meelitab ettevõtjaid soodsate kruntidega

Viiratsi Vallavalitsus pakub asula taha munitsipaalmaale krunte, et ettevõtjad saaksid sinna rajada oma tootmishooned, kirjutab Sakala.

Mäeltküla tehnopargi krundid asuvad Iva tee ääres maal, mida osaühing Tribus kasutas seni karjakoplina. Maatüki suurus on umbes 150 hektarit, kuid üldplaneeringu järgi hõlmab tehnoküla 70 hektarit. Kruntideks on esialgu jagatud umbes 20 hektarit.«Tehnopark jääb elamurajoonist eemale,» lausus vallavanem Väino Luik. Tema sõnul on kruntide vastu huvi tundnud mitu ettevõtet. Peale Mivar-Viva, kel on laohooned juba püsti, on krundid saanud Taft ja Aga. Soovi on avaldanud GoBus, Aaron Projekt ja Toru-Jüri.«Paljud firmad tahavad tootmise linnast ära tuua,» selgitas Luik.Aktsiaseltsi Mivar-Viva juhataja Toomas Värva kinnitas, et ettevõttel on kavas ka tootmine Viiratsi serva kolida, kuid millal see juhtuma hakkab, seda ta öelda ei osanud.«Meie linnas asuv tehas pole sellele tootmisharule mõeldud. Areng on edasi läinud ja tuleb uus tehas ehitada. Vallajuhtidega on eelläbirääkimised peetud ja nad lubasid, et saame maad juurde osta,» rääkis Värva.Osaühingu Toru-Jüri juhataja Tiit Kuusik ütles, et kui vallavalitsus maasoovi rahuldab, alustab firma kevadel ehitamist. «Sinna viime tootmise, kauplus ja ladu jäävad linna,» täpsustas ta.Praeguseks on algatatud detailplaneering. Maa müüakse soovijatele hoonestusõigusega.«Kui hoone on püsti, saab ka maad osta,» lausus vallavanem. «Me ei taha, et mõni müüdud maatükk seisaks aastaid tühjana.» Väino Luik ütles, et vald ei kavatse hoonestusõiguse eest kõrget hinda küsida, aga ettevõtjad peavad sel juhul ise kommunikatsioonid rajama. Vallavalitsus aitab neid oma võimaluste piires, sest soovib, et alevi ümbrus areneks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077