7. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haisva malmivalu lõpetab vaid stepsli väljatõmbamine

Majaomanik lülitas mitu aastat Kristiine elanikke malmivalu haisuga terroriseerinud firmal voolu välja. See peaks lõpetama illegaalse tootmise, mille vastu on jõuetud nii linnavalitsus kui keskkonnainspektorid, kirjutas Postimees.

Kuigi ettevõtte viimane keskkonnaluba lõppes üle kahe aasta tagasi, on nad endises Ilmarise tehases asuval rendipinnal tootmist siiani jätkanud. Uut luba keeldus keskkonnateenistus elanike massilise protesti tõttu väljastamast.

Paar korda kuus ümbruskonna kibedasse haisupilve matnud tehas tegutses vaid öösiti, mis tegi keskkonnainspektoritele nende teolt tabamise eriti keerukaks.

Tehasehoone omaniku Floriston Grupp OÜ juhatuse liige Alo Rauk ütles, et Artarol pole üürilepingut juba möödunud aasta maikuust.

«Meil oli kokkulepe, et nad võivad seal hoida oma seadmeid, kuni tootmine Kiili valda kolitud saab,» ütles Rauk. «Mitte ühtki senti pole me nende käest tehnika hoiustamise eest saanud. Kuna hooned lähitulevikus lammutatakse, siis Artaro kohalolek tagas hoone valve.»

Artaro osanik ja juhatuse liige Argo Nuuter on kolimise viibimises süüdistanud kõikvõimalikke instantse – Eesti Energiat, Kiili vallavalitsust ja naabreid – ning veel kevadel lubas ta hoone omanikfirmale, et enam mingit tootmist ei toimu.

Rauk nentis, et Nuuter on hoone omaniku vastutulekut ära kasutanud ja sellega neile ainult peavalu tekitanud.

«Kuna selgus, et Artaro on kokkuleppest hoolimata tootmist jätkanud, siis meil ei jää muud üle kui vool välja lülitada,» kinnitas Rauk. «Elektrita nad enam jätkata ei saa ja see peaks probleemi lahendama.»

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077