6. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oskari juht pöördus Konkurentsiametisse

Lihatööstuse Oskar aktsionär ja juht Aldo Parik soovib Konkurentsiametilt lihatööstuse kontrollpaki ülemineku menetluse lõpetamist, sest tema hinnangul on aktsiate müük Wõro Kommertsile õigustühine, kirjutas Sakala.

Pariku teada on Konkurentsiamet juhtinud Wõro Kommertsi tähelepanu sellele, et too ei tohi praegu kasutada aktsiatest tulenevaid õigusi ega osaleda Oskar LT aktsionäride üldkoosolekutel. Tema väitel on Wõro Kommerts aga kokku kutsunud aktsionäride üldkoosoleku eesmärgiga nõukogu liikmeid vahetada.

Wõro Kommertsi juhatuse esimees Kaido Kaare kinnitas, et Wõro järgib Oskari ülevõtmisprotsessis seadusi ega tee midagi, mis oleks käsitletav aktsiaseltsis valitseva mõju omandamisena.

Ta ütles, et Wõro Kommerts plaanib laupäeval osaleda erakorralisel aktsionäride üldkoosolekul, kuid ei hääleta neis küsimustes, mille sisu on valitseva mõju otsustamine, näiteks nõukogu valimisel.

Konkurentsiamet teatas 26. oktoobril Wõro Kommertsi ja Oskar LT koondumisteate saamisest ning ootas neljapäevani asjast huvitatud isikute vastuväiteid.

«Olen Konkurentsiametil palunud kaaluda võimalust nõuda Wõro Kommertsilt aktsiate tagastamist nende müüjale Ants Jänesele,» lausus Parik reedel.

Jänes müüs 50,5 protsenti aktsiaist Wõro Kommertsile tänavu septembris ja Pariku väitel ei antud talle kui kaasaktsionärile võimalust kasutada ostueesõigust. Tehingu eel suurendas Jänes Parikut informeerimata oma osalust ettevõttes 49 protsendilt 50,5 protsendini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077