Autor: Tõnis Arnover • 3. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene gaasi- ja naftatorustik laguneb

Venemaa gaasi- ja naftatorustik on kriitilises seisus ning põhjustab andestamatuid gaasi- ja naftalekkeid.

Sellisel seisukohal on Venemaa ökoloogia, tehnoloogia ja aatomienergia inspektsiooni juht Konstantin Pulikovski, kes informeeris sellest peaminister Mihhail Fradkovi.

Enamik Vene nafta- ja gaasitorustikke on ehitatud 1960. ja 1970. aastatel ning enam kui 40% torustikest on üle 30 aasta vanad ning üsna roostetanud. Sel aastal toimunud enam kui 30 leket on põhiliselt seotud roostetamisega. Pulikovsiki sõnul ei ole torujuhtmestike omanikud rakendanud piisavalt turvaabinõusid, mistõttu inspektsioon kavatseb tihendada kontrolli torustike üle.

Kuigi kogu torustik on kehvas seisus, otsustas torujuhtme operaatorfirma Transneft tänavu sulgeda kehva seisukorra tõttu just Leedu Mažeikiu Naftat varustava naftajuhtme, kirjutab Reuters.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077