Autor: Mariliis Pinn • 2. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Vesi manitseb vähem pesupulbrit kasutama

Eestlased ei pööra pesupesemisel erilist tähelepanu säästlikkusele - vähesed jälgivad teadlikult pesu- ja pesupulbrikogust.

AS Tallinna Vesi reoveepuhastusjaama esialgsete näitude kohaselt ei ole selline käitumismall tänaseks veel muutunud.

"Võrreldes 2005. aasta suve 2006. aasta suvega, on tõusnud nii fosfaatide kui ka pindaktiivsete ainete sisaldus vees. Üks võimalikke põhjusi seisneb selles, et tavatarbija kasutab kontsentreerituid pesupulbreid endistes kogustes," kommenteeris Ellen Mihklepp, AS Tallinna Vesi reoveepuhastusjaama juht.

"Vähem pesupulbrit tähendab, et keskkonda, sealhulgas meie veesüsteemi, satub vähem kemikaale. Väga lihtsa liigutusega saavad nüüd kõik inimesed anda oma panuse keskkonna ja looduse säästmiseks. Kõige olulisem asi on see, et inimesed õpiksid õigesti doseerima ning järgiksid pesupulbri pakenditel olevaid sellekohaseid juhendeid - lihtsalt kolmandiku võrra väiksem pesupulbrikogus aitab säästa keskkonda," rääkis Hallar Meybaum, Eesti Keemiatööstuse Liidu direktor.

Tänavu aprillis kirjutasid maailma juhtivad pesupulbritootjad Henkel, Procter Gamble, Reckitt-Benckiser, Unilever ning kohalik tootja Mayeri Industries Tallinnas alla koostöömemorandumile, millega pandi alus ühisprojektile "Pese säästvalt!". Kompaktpulbrite kasutuselevõtuga kaasnes üle-Eestiline tarbijatele suunatud teavituskampaania, mille eesmärk oli õpetada inimesi uusi pesupulbreid õigesti doseerima ning EuroCompact logo kandvaid tooteid ostukohas ära tundma.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077