30. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võrru võib kerkida elektrijaam

AS Eesti Energia tunneb huvi Võrru soojuse ja elektri koostootmisjaama ehitamise vastu, kuid esialgu ei ole ASi Võru Soojus tootmismaht kasvanud nii suureks, et koostootmisjaam saaks aastaringselt efektiivselt nii soojust kui ka elektrit toota.

Koostootmisjaama rajamine võiks kõne alla tulla kõige varem kolme aasta pärast, kirjutas Võrumaa Teataja.

„Esmalt peab detailselt uurima olukorda Võru soojamajanduses, siis kaardistama erinevad võimalused ja alles siis saab otsustada, kas investeerida või mitte,” ütles Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte juht Raimo Pirksaar. Tema kinnitusel on energiamonopolil huvi siinse olukorra uurimise vastu, kuid investeerimise perspektiivikusele ei saa veel hinnangut anda.

Koostootmisjaama rajamise otstarbekus oleneb Pirksaare sõnul sellest, kui palju toodetakse soojust suvel.

„Praegu on Võru Soojuse suvine koormus liialt madal, et tasuks koostootmisjaam ehitada,” ütles ettevõtte juht Ilmar Sild.

Teisalt on soojafirma klientide arv kasvamas. „Arvestades uute objektide lisandumist, julgen öelda, et kolme kuni viie aasta pärast on koormus nii suur, et koostootmisjaam saaks efektiivselt töötada,” lausus Sild.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077