30. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa elanikud on Sõnajalgade tuulepargi planeeringu vastu

Salme volikogus veebruaris algatatud Tiirimetsa küla Silla maaüksuse detailplaneeringu menetlemine jätkub tuleva aasta veebruaris, sest naaberkinnistute omanike vastuseisu tõttu tahab sinna tuulepargi rajamist kavandav AS Telewind planeeringut täiendada.

Salme vallavanem Kalmer Poopuu ütles, et vennad Oleg ja Andres Sõnajalg tahavad planeeringut täiendada, et volikogul oleks rohkem infot otsustamiseks, kirjutas Meie Maa. "Kui arendaja leiab maaomanikega kompromissi ehk maksab neile kompensatsiooni või muid lahendusi, ja vaided ära kaovad, ei näe volikogu ilmselt enam põhjust mitte kehtestada," sõnas Kalmer Poopuu, kelle andmeil on üks kinnistuomanik juba vastuseisust loobunud.

Silla kinnistu detailplaneeringu eesmärk on viia generaatoriga tuulepargi rajamine, mille koguvõimsus on 2,5 mW. Detailplaneeringu avaliku väljapaneku ajal esitasid lähiümbruses asuvate kinnistute omanikud 13 kirjalikku ettepanekut ja vastuväidet planeeringu kohta.

Telewindi hinnangul on kõik vastuväited alusetud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077