Mõigu elektroonikatehas tegutseb kasutusloata

Nädala eest Edinburghi hertsogi prints
Philipi osavõtul pidulikult avatud elektroonikatehasel Interconnect Product
Assembly AS puudub seni kasutusluba, kuigi tootmine käib uues hoones juba mõnda
aega, kirjutas Äripäev.

"Kasutusloa taotlust ei ole Interconnect Product Assembly AS (IPA) omanikud ega ehitaja vallale seni esitanud, küll toimub neil valminud ehituse ülevaatus ja komplekteeritakse täitedokumentatsiooni," teatas Rae vallavalitsuse arengu- ja planeerimisameti ehitusjärelevalve vanemspetsialist Enno Harmipaik.

Sellise ehitise täitedokumentatsiooni maht on valla praktika põhjal kuni üks meeter köidetud dokumentidega riiulipinda, lisas ta.

IPA ühe omaniku ja kvaliteedijuhi Lauri Olli sõnul on kasutusloa viibimine täiesti loomulik. "Selleks et kasutusluba taotleda, peab kogu tööstusala valmis olema. Päästeamet nõuab näiteks praegu teatud veemahuti ehk kinnistu kustutussüsteemi paigaldamist," rääkis Olli.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Kati Kõrbe sõnul saab omavalitsus kasutusloata tegutsemise puhul ehitise omanikke siiski hoiatada ja ka trahvida. "Ehitustegevuses on sunniraha ülemmäär 10 000 krooni ja seda saab omavalitsus rakendada korduvalt, kuni isik on ettekirjutuse täitnud," selgitas Kõrbe.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara