30. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõigu elektroonikatehas tegutseb kasutusloata

Nädala eest Edinburghi hertsogi prints Philipi osavõtul pidulikult avatud elektroonikatehasel Interconnect Product Assembly AS puudub seni kasutusluba, kuigi tootmine käib uues hoones juba mõnda aega, kirjutas Äripäev.

"Kasutusloa taotlust ei ole Interconnect Product Assembly AS (IPA) omanikud ega ehitaja vallale seni esitanud, küll toimub neil valminud ehituse ülevaatus ja komplekteeritakse täitedokumentatsiooni," teatas Rae vallavalitsuse arengu- ja planeerimisameti ehitusjärelevalve vanemspetsialist Enno Harmipaik.

Sellise ehitise täitedokumentatsiooni maht on valla praktika põhjal kuni üks meeter köidetud dokumentidega riiulipinda, lisas ta.

IPA ühe omaniku ja kvaliteedijuhi Lauri Olli sõnul on kasutusloa viibimine täiesti loomulik. "Selleks et kasutusluba taotleda, peab kogu tööstusala valmis olema. Päästeamet nõuab näiteks praegu teatud veemahuti ehk kinnistu kustutussüsteemi paigaldamist," rääkis Olli.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Kati Kõrbe sõnul saab omavalitsus kasutusloata tegutsemise puhul ehitise omanikke siiski hoiatada ja ka trahvida. "Ehitustegevuses on sunniraha ülemmäär 10 000 krooni ja seda saab omavalitsus rakendada korduvalt, kuni isik on ettekirjutuse täitnud," selgitas Kõrbe.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077