24. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko tütarfirma tahab Soodlasse liivamaardlat rajada

OÜ Merko Kaevandused ja AS Baltifalt soovivad Soodlasse liivamaardlat rajada, kirjutas Harjumaa.

Täna kell 16.00 on Anija valla kultuurikeskusse oodatud kõik keskkonnamõju hindamise programmi avalikustamisele. Soodlasse taotlevad liivamaardlate rajamist OÜ Merko Kaevandused ja AS Baltifalt.

Arendajad taotlevad Soodla liivamaardlasse mäeeraldisi ees-märgiga kaevandada täite- ja ehitusliiva. Kaevandatavat maavara kasutatakse üld- ja teedeehituses ning asfaltbetooni valmistamisel.

OÜ Merko Kaevandused taotleb liiva kaevandamise õigust Soodla II liivakarjääris, mille pindala on 32,56 hektarit, kaevandamise eesmärk on rahuldada oma ettevõtete täite- ja ehitusliiva vajadus ning müüa liiva ka teistele ettevõtetele.

AS Baltifalt taotleb liiva kaevandamise õigust Soodla liivakarjääris, selle pindala on 38,99 hektarit. Kaevandamise taotlust põhjendatakse seoses tööstus-, tee- ja elamuehituse mahtude kasvuga, mis tingib ehitusmaterjalide järele.

OÜ Merko Kaevandused kaevandatavad ehitusliiva mahud Soodla II taotletaval mäeeraldisel on 189 000 m3. Täiteliiva soovitakse kaevandada 2 770 000 m3.

AS Baltifalt kavandab Soodla liivakarjääris kaevandada 1 571 000 m3 ehitusliiva ja täiteliiva 1 984 000 m3.Veepealse varu väljamiseks soovivad arendajad kasutada pöördkoppekskavaatorit või kopp-laadurit, millega toimub ka maavara laadimine kalluritele. Lisaks veepealsetele varudele soovib AS Baltifalt väljata taotletavas Soodla liivakarjääris ka pinnaseveetasemest madalamal olevad varud, milleks kasutatakse pinnasepumpsüvendajat. Vee all asub ligi 88% varudest.

OÜ Merko Kaevandused moodustati 2003. aastal ning firma tegevusalaks on maavarade kaevandamine. AS Merko Ehitus müüs 8. juulil 2005. aastal oma 100%-lise osaluse tütarettevõttes OÜ Merko Kaevandused AS-le Merko Grupp.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077