4. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahumaa ostis Põhjamaade juhtiva kattematerjalide tootja

Alta Capital omandas Põhjamaade juhtiva kattematerjalide tootja Oy Scantarp Ab, teatas ettevõte. Uued omanikud planeerivad tugevdada Scantarpi äri ja laiendada ettevõtte tegevust.

Alta Capitali ühe omaniku Indrek Rahumaa sõnul on Scantarpi suureks plussiks ettevõtte juhtiv positsioon ja tunnustatus Põhjamaades ning ka sektoris üldisemalt. “Juhtkond ja töötajad on rajanud hästitoimiva firma, mille võimalused laieneda Ida-Euroopas on ülisuured,” ütles Rahumaa.

Rahumaa ei avaldanud tehingu hinda. "Lepingus on kirjas, et hinda me ütle," ütles Rahumaa.

Scantarpi aktsionärid müüvad 100% ettevõtte aktsiatest. Scantarp asub Soomes, Kuopios ja annab tööd 96-le inimesele. Ettevõtte eelmise majandusaasta müügitulu oli üle 260 miljoni krooni ja netokasum enam kui 37 miljonit krooni.

Alta Capitali partner Jaak Raid leiab, et Venemaa ja Ida-Euroopa kattematerjalide turul on küllaga kasvupotentsiaali. ”PVC kattematerjaliga kaetud teraskonstruktsioonide ehitus, keskkonnaprojektid ja transpordisektor – kõigis nendes valdkondades toimuv annab alust oodata ettevõtte tootmismahu suurenemist lähiaastatel,” ütles Raid.

”Scantarpi ülesehitamist alustasime 1993. aastal ja selle aja jooksul oleme kasvanud kiiresti. Täna oleme oma valdkonna juhtiv ettevõte Põhjamaades. Tulevikuväljavaated on head ja oleme veendunud, et kasvame ka pärast ettevõtte omanike vahetumist,” ütles Scantarpi tegevjuht Helena Piispa.

Scantarp katab peamiselt erinevaid kangast materjale tugevdavate ja kaitsvate termoplastsete polümeeridega. Ligi 60% ettevõtte toodangust eksporditakse teistesse Euroopa riikidesse. Soomes on ettevõtte suurimad kliendid PVC-ga kaetud konstruktsioonide ja toodete tootjad ning Soome Kaitseministeerium.

Omanikuvahetus ei mõjuta ettevõtte töötajaid. Mitmed müüvad aktsionärid jätkavad tööd ettevõtte juhtorganites.

2001. aastal rajatud investeerimisettevõte Alta Capital keskendub hästitoimivatesse ettevõtetesse investeerimisele ja üleostmistele. Alta Capitali hinnanguline investeeringute väärtus on enam kui 2 miljardit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077