Autor: Mariliis Pinn • 27. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kilk hakkab moslemitele lambaliha müüma

Rein Kilgile kuuluv AS Lihameister hakkab müüma talleliha Helsingisse, kus valmistatakse spetsiaalseid moslemite roogi.

"Soomest tuleb moslemist lihunik Torma tapamajja, teeb omad rituaalid, teeb esimese lõike, siis on liha moslemitele vastuvõetav," ütles Eero Mikenberg. "Moslemi turg on kasvav turg üle Euroopa ja lambaliha on ainuke lihaliik Euroopa Liidus, kus pole ületootmist," lisas ta.

Ka kontserni kuuluval Werolil läheb hästi, kahjumist on välja rebitud, töötajate palku on tõstetud 15% ja plaanis on ka palgata uusi töötajaid. Eesmärk on viia kanistris müüdava õli osakaal miinimumini, "Tahame seda pakendada pudelisse, maitsestada, toidulisanditega töödelda ja ise poodi viia. Plaanis on hakata tootma margariini ja majoneesi," kinnitab Mikenberg.

AS Pere Leib Tootmisele on tehtud ettepanek hakata müüma Hispaaniasse sügavkülmutatud pagaritooteid, mis on suunatud sealsetel Sakslastele, kes tunnevad puudust mustast leivast.

Rein Kilgile kuuluvasse kontserni Pere AS kuuluvad Pere Leib Tootmine, OÜ Põltsamaa EDE, OÜ Vana Kohvik. Liitumas on OÜ Püssirohukelder, OÜ Pärnu Kuursaal, Zum Kohvik AS, OÜ Ahto Sirel ja AS Lihameister. Alates 1. augustist kuulub kontserni ka Weroli Tehased, millel on uus nõukogu ja Robert Näska kõrval hakkab juhatuse liikmena tehast juhtima ka Eero Mikenberg.

Kõik kontserni liikmed kasutavad üksteise toodangut. Pere ASi eesmärk on toota odavat kvaliteetset kaupa ning põllumeestele rohkem võimalusi pakkuda, osta mitte ainult rapsi, vaid ka vilja, loomi jne. Idee on põllumehele komplektset lahendust pakkuda kuni väetise ja põllumajandustehnika müügini välja. "Kontserni soov on põllumehe elu võimalikult mugavaks muuta, et kui üks aasta kasvatab ta rapsi, mida ei saa mitu aasta järjest ühel põllul kasvatada, siis järgmine aasta ostame ära samal põllul kasvanud vilja," seletab Mikenberg kontserni kontseptsiooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077