Autor: Tõnis Arnover • 25. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Relvade müügil möödus Venemaa USAst

Venemaa on möödunud USAst ja tõusnud suurimaks relvaeksportööriks ning see on Venemaa ja USA suhete jahenemise üks põhjusi, ütles Rootsi SIPRI instituudi teadur Siemon Wezeman.

SIPRI andmeil eksportis Venemaa aastail 2001–2005 relvi 28 982 miljoni dollari eest ja USA ca 700 dollari eest vähem.

USAd ärritab, et Venemaa müüb moodsaid õhutõrjerakette ja allveelaevu Iraanile ning et Venemaa aitab kaasa Hiina sõjalisele tugevnemisele. Muu hulgas muudab see USAl tulevikus järjest raskemaks hoida oma lubadust, et ta kaitseb Taiwani Hiina sõjalise ründamise eest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077