25. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Repo Vabrikud sulgeb puitkiudplaadi tehase

AS Repo Vabrikud nõukogu otsustas keskenduda puitlaastplaadi tootmisele ja lõpetada puitkiudplaadi valmistamine.

Kavas on sulgeda puitkiudplaadi vabrik 2006. aasta lõpus. Ettevõte toodab puitlaastplaati ja melamiinkattega puitlaastplaati mööblitööstusele ning märgmeetodil kõva puitkiudplaati pakenditööstusele. AS Repo Vabrikud juhataja Tiit Kolk kommenteerib: „Puitkiudlaat (PKP) moodustab Repo Vabrikute tootmismahust ja käibest neljandiku.

Peale 2004.-2005. a. alguse saanud kütusehindade tõusu ja heitvete käitlemise kulu suurenemist on PKP vabrik olnud sisuliselt pidevas kahjumis.

Puitkiudplaadi vabriku tegevuse lõpetamist on AS Repo Vabrikud nõukogu korduvalt kaalunud, samuti on juhatus uurinud tootmise omahinna vähendamise ja tehase ümberprofileerimise võimalusi. Mõistlikku lahendust me kahjuks ei leidnud.

Suurendame vabanevate ressursside arvelt oma põhitoodete mahtu.”

AS Repo Vabrikud keskendub oma põhitoote – puitlaastplaadi ja melamiinkattega puitlaastplaadi tootmisele mööblitööstuse jaoks. Ettevõtte omanik Šveitsi investeerimisfirma Sorbes AG on pidevalt investeerinud puitlaastplaadi ja lamineerimisvabriku uuendamisse. Alates 2004. aastast on Repo Vabrikutesse investeeritud 185 miljonit krooni, et kasvatada puitlaastplaadi tootmismahtu ja muuta tootmine efektiivsemaks. Käesoleval aastal on ettevõttel kavas kahekordistada melamiinkattega puitlaastplaadi toodang, et rahuldada mööblitootjate kasvavaid vajadusi Euroopa ja Aasia turgudel.

PKP vabrik alustas tööd 1982. aastal ja sellest perioodist on pärit ka sisseseade. PKP vabriku sulgemisega kaob ligikaudu 150 töökohta.

AS Repo Vabrikud on suurim melamiinkattega puitlaastplaadi tootja Balti- ja Põhjamaades ja üks suurimaid eksportööre Eestis.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077