Autorid: Harro Puusild, Sigrid Kõiv • 7. detsember 2023

Metallitööstuse käibe TOP25: metallkonstruktsioonide valdkonna koondkäive on kiirenevas languses

Metallkonstruktsioonide valdkonna koondkäive on hakanud kiirenevas tempos langema, samal ajal kui keskmised palgad on näidanud aasta baasil tugevat kasvu. Tööstusuudised toob välja 25 suurima käibekasvuga ettevõtte pingerivi, mille esikohal on Narvas tegutsev metallitööstus Fortaco Estonia.
Suurimat kvartalikasvu näitas kolmandas kvartalis Fortaco Estonia. Fotol ettevõtte tehas.
Foto: Fortaco Estonia

Valdkonna kolmanda kvartali käive oli 128,9 miljonit eurot ja see kahanes aasta varasema perioodiga võrreldes 22%. Teise kvartali käive oli aasta varasemast 18% väiksem. Esimese kvartali käive oli aasta varasemaga samal tasemel, selgub konkurentsiraportist.

Äripäeva Infopanga koostatud masina- ja metallitööstuse 3. kvartali konkurentsiraportiga saab tutvuda SIIN.

Valdkonna viimase nelja kvartali koondkäive kolmandas kvartalis oli 581,6 miljonit eurot ja see kahanes aasta varasemaga võrreldes 7,8%. Valdkonna koondkäive näitas väikest kasvu eelmise aasta neljandas kvartalis. Tänavu esimeses kvartalis oli koondkäive sisuliselt eelmise aasta lõpu näitajaga samal tasemel. Alates tänavu teisest kvartalist on valdkonna koondkäive kiirenevas tempos kahanenud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077