Autorid: Polina Volkova, Kristjan Kurg • 23. veebruar 2024

Vene puidupesu: Eesti parketikuningas lihvib Usbekistanis sanktsioonid maha

Eesti ettevõtja Igor Izraeljani puidutöötlusettevõte on vaatamata sanktsioonidele jätkanud Venemaalt puidutoodete ostmist. Kui varem liikus kaup Venemaalt otse ettevõtte tehasesse Maardus, siis nüüd jõuab see Eestisse Usbekistani kaudu.
Igor Izraeljan asutas Technomari rohkem kui 30 aastat tagasi ning on aastaid olnud Rikaste TOPis.
Foto: Toomas Volmer / Delfi Meedia

Olukorra teeb kurioosseks, et Euroopa Liidu reeglid tõukavad sellist skeemi soodustusega tagant, kirjutab Äripäev.

Vene puidupesu, mille käigus jõuab sanktsioonidega keelatud puit Venemaalt Eestisse kolmandate riikide kaudu, on juba pikka aega valmistanud muret kohalikele puidutöösturitele, kuid siiani pole nimetatud ettevõtteid, kes niimoodi teevad. Äripäev paljastab esimesena, kuidas Eesti ettevõte jätkuvalt Venemaalt puitu toob.

Odava Vene puidu Eestisse jõudmine solgib turgu ja tekitab ausates ettevõtjates ahastust. “Tegu on väga olulise probleemiga,” kinnitas vineeritootja Estonian Plywoodi nõukogu liige ning metsa- ja puidutööstuse liidu juhatuse liige Ando Jukk. “Endiselt leidub neid, kes sõjast rikastuda püüavad ja läbi Vene toodete ostmise Venemaad sõjas toetavad.”

“Me võitleme sellega igapäevaselt, et saada oma tavapärase tootmishinnaga puit turule ja me teame, et seal kõrval on mingisugune trikster, mingisugune teise hinnaga puit,” ütles Thermory juht Simmo Soomets.

Loe täispikka lugu Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077