Autor: Eliisa Matsalu • 14. märts 2022

Eestlased panid Iiri mägedes püsti ootamatu äri

Endine pangatöötaja Tiina Laas hakkas koos tütre Tiiu-Liisa Keräneniga keset Iirimaa mägesid tootma eeslipiimast tehtud seepe. Nüüd ekspordivad nad seepe üle kogu maailma ja tahavad hakata müüma ka muid eeslipiimast tehtud tooteid.
Tiiu-Liisa Keränen (vasakul) ja ta ema Tiina Laas tegid elus kannapöörde ja panid Iirimaal oma äri püsti.
Foto: Erakogu

Tegelikult sai Tiina ja Tiiu-Liisa eesliseebiäri alguse hoopiski vuttidest. Eestis kommunikatsioonisektoris töötanud Tiina Laas kolis Iirimaale 2000. aastate alguses. Elu viis ta Carrick-on-Shannoni nimelisse linna, kus ta asus tööle krediidiettevõttes MBNA. Viimase majanduskriisi ajal lõpetas aga Bank of Americale kuuluv MBNA oma tegevuse ja töötajad koondati. Nii pidi ta mõtlema, mida edasi teha. Kuna Tiinal oli tollal 12 vutti, keda ta pidas koduloomadena, otsustas ta, et rajaks õige vutifarmi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077