Autor: Piret Reiljan • 4. detsember 2020

Graanul Investi metsaga varustaja: me ei raiu pelletite jaoks

Valga Puu juht Andres Olesk Põlvamaa metsas, kus taamal teeb harvester harvendusraiet.
Foto: Liis Treimann
Graanul Investi suurosalusema metsaettevõte Valga Puu kasvab kiiresti ja varustab pelletitootjast emaettevõtet puiduga pikaajaliste lepingute alusel. 21 aastat tagasi üksi mootorsaega firma asutanud Andres Olesk eitab vankumatult pelletiäri mõju metsade majandamise intensiivsusele.

Kohtusime Andres Oleskiga Tartu- ja Põlvamaa piiril Vastse-Kuuste lähedal metsatukas, kus Valga Puu parasjagu harvendusraiet tegi. Harvester töötas vaikselt ja sujuvalt ning valdavalt „pelletite klassi“ puutüved langesid paremale ja vasakule, et anda pärast väikesteks silindrikesteks pressimist oma panus mõne Lääne-Euroopa riigi kliimaeesmärkidesse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077