Autor: Piret Reiljan • 3. juuli 2020
Ainult tellijatele

Uut õlitehast varjutab kaks suurt riski

Eesti Energia ja rahandusministeerium keeldusid kevadel avalikustamast uue õlitehase Enefit282 tasuvusanalüüsi, kuid Äripäeva käsutuses on investeerimisotsuse ettevalmistus, mille baaseeldused lubavad tehase tasuvusajaks alla 10 aasta.

Aasta alguses koostatud ja Eesti Energia nõukogule tutvustatud plaani järgi ohustavad tehase edukust kaks peamist kari: nafta ja CO2 hinnarisk, eriti nende kattumine. Ilmneb ka, et Eesti Energia loodab pääseda eraldi keskkonnamõjude hindamisest, mis pidurdaks tehase rajamist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077