Autor: Systems Engineering • 2. mai 2023

Säästa aega ja raha – insenerilahendused ühest kohast

Üks suurimaid probleeme, mis toiduaine- ja ka muid tööstusharusid insenerilahenduste puhul kimbutada võib, on see, et eri etappidel teostavad töid erinevad tegijad. Puudub konkreetne projektijuhtimine ning osa ülesandeid saab sooritatud kehvasti või jääb üldse kahe silma vahele, kuna jääb kuidagimoodi välja kõigi kaasatute vastutusalast. Nii võib ettevõte leida ennast ebamugavast olukorrast, kus tuleb hakata projekti lõpetamiseks lisafinantseeringut taotlema.

Õnneks leidub ettevõtteid, kes pakuvad „võtmed kätte“ lahendust. Industrial Systems Engineering OÜ on toiduainetööstust puudutavatele insenerilahendustele fookustunud, hallates seda ülirangelt reguleeritud valdkonda puudutavaid projekte algusest lõpuni. Nii saab töö edukalt ja ajasäästlikult läbi viidud.

Industrial Systems Engineering valmistab igas suuruses tehnikat konveieritest pakkemasinateni ning ehitab ja automatiseerib ka suuremaid tööstuslikke protsesse meiereidest reovee-, biogaasi- ning veetöötlusjaamadeni. Ettevõtte automaatikainseneri Taimo Piho sõnul saab nende juurest kõik osad projekteerimisest automatiseerimiseni. Nii pole tarvis muretseda võimalike murekohtade pärast. „Viime lõpuni isegi pooleli jäänud projekte,“ kinnitab Piho.

Töökäik on eestimaisel kapitalil põhinevas ettevõttes lihtne ja loogiline. „Tavaliselt pöördub klient meie poole probleemi või visiooniga. Analüüsime, toome välja plaani tugevad ja nõrgad kohad ning leiame kliendile sobiva lahenduse ja aitame selle ka realiseerida,“ kirjeldab Piho.

CIP pesukeskused, tööstuslikud protsessid ja erinevad pakkemasinad on tooted, millega omatakse rohkelt kogemusi. Rahulolevate klientide hulgas on nii väiksemaid kui ka suuremaid tuntud nimesid toiduainetööstusest puidutööstuseni välja.

Toetuste abil muudame tootmised energiatõhusaks

Valitseva energeetilise olukorra taustal on Taimo Piho hinnangul päevakorda tõusnud eriti just biogaasijaamade ehitamine ning automatiseerimine. Ühtlasi gaasi tootmisele on aktuaalseks muutunud energiarohkete protsesside optimeerimine ja jääkenergia taaskasutamine.

„Praegu saab kaks kärbest ühe hoobiga, esiteks teostada rohepöördest tingitud riigipoolse nõude. See tähendab, et projektile antakse väga suures osas Euroopa toetus. Teiseks tõstab ettevõte läbi selle oma energiatõhusust ja energeetilist julgeolekut.

„Enamik tehaseid kasutab massiliselt gaasi ja eelmise aasta energiahinna tõus lõi kõigil jalad alt,“ meenutab Piho. „Lõpptootesse hinnatõus praktiliselt ei jõudnudki, kuna tarbija ei oleks suutnud seda tõusu taluda. Selle tulemusel hakkasid ettevõtted otsima kokkuhoiu kohti ja muutma oma tööstust energiatõhusamaks.“

Eestis on lähiaastatel kerkimas rohkelt uusi biogaasijaamu ja Industrial Systems Engineering on üks väheseid, kes sellega abi pakub. Algusest lõpuni omades nii vajalikku gaasi-, surve- ja keevitustööde litsentsi kui ka pädevust elektri ja automaatika valdkonnas.

Klient saab vajadusel kiirelt abi

Industrial Systems Engineering OÜ annab hea võimaluse saada kõik ühest kohast, kiiresti ja lihtsalt. „Klient võib meie poole juba pöörduda tehase rajamise alguses, siis sisustame ja automatiseerime terve tootmise,“ kinnitab ettevõtte automaatikainsener Taimo Piho. „Loomulikult pakume abi ka hilisemal laienemisel/uuendamisel/parendamisel. Meie pädevuses on tootmisliinide loomine enamikus tööstussektorites. Kodulehel on kõik vajalikud kontaktid, telefoni teel saate kiiresti oma küsimustele ammendava vastuse, olgu tegu siis projekteerimist, automatiseerimist võiks ükskõik millist muud meie valdkonda puudutava küsimusega.“

Uuri infot lisaks siit: www.isengineering.eu

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077