Autor: Soudal AS tegevjuht Priit-Hendrik Sumeri • 8. märts 2023

Tee hüpe tootmiskvaliteedis – need on parimad liimimislahendused tööstusele!

Spetsiaalselt tööstusettevõtele (eeskätt puidutööstusele ning filtri- ja pakendite tootjatele) loodud MITOLi kõrgkvaliteetsed tööstusliimidega annavad Eesti tööstusettevõtele võimaluse teha hüpe oma tootmiskvaliteedis, on veendunud kaubamärgi omanikfirma Soudal AS tegevjuht Priit-Hendrik Sumeri, kes tutvustab tooteid lähemalt.

Soudal AS omandas mõned aastad tagasi MITOLi, kes toodab juba üle 70 aasta uuenduslikke ja tõhusaid lahendusi liimide valdkonnas. Neid iseloomusta b tehnoloogiliselt täiuslikud tooted, mis on viinud neid enam kui 35 riiki üle maailma.

Kuna toodame liime ise, saame tagada hea tarnekindluse. Liimide tootmisel võetakse arvesse ka iga kliendi erisoove pakendi, kuivamiskiiruse, värvitooni, voolavuse vms osas. Tänu laiale tooteportfellile leiab sobiva liimimislahenduse kindlasti iga tootmisettevõte.

Lisaks efektiivsusele, on materjalide valimises ja tootmisprotsessides silmas peetud, et need vähendaksid mõju elukeskkonnale.

Liimimislahendused puidutööstustele

MITOLi kasutusalad puidutööstuses:

Täispuidutööstus: kandetarindite, akna- ja ukseraamide, põrandate, köögi töölaudade, laudade ning toolide valmistamiseks.

Mööblitööstus:

• ruumiliste toodete, plaatide lamineerimine;

• kumerpindade katmine;

• tüübeldamine, raami liimimine;

• servakantimine;

• liistude viimistlemine.

MITOLi liimid ei sisalda tervisele kahjulikke formaldehüüde, on kasutaja- ning keskkonnasõbralikud ning vastavad tugevusklasside D2, D3 ja D4 kvaliteedinõuetele, moodustades kiiresti keemilisi sidemeid. Valikus on ka liimid, mis sobivad äärmuslikesse ilmastikutingimustesse .

MITOli liimid sobivad nii automaatseks kui käsitsi tehtavateks töödeks väga erinevatel kiirustel ja pealekandmise temperatuuridel. Liimide voolavus on kohandatud nii käsi- kui täisautomaatpihustiga kasutamiseks ning boonusena aitavad koostises olevad erilisandid vältida materjali kogunemist düüsi otsa. Ka erikoostamise toiminguteks ja kuumsulava liimiga kiirliimimiseks on olemas uuenduslik lahendus – liim kantakse sel juhul peale selleks ette nähtud kuumutava püstoliga.

Liimimislahendused filtritootjatele

MITOLi liimid sobivad nii tööstuslike kui hoonete filtrite liimimiseks:

• filtrite otsakübarate valmistamiseks;

• filtrisisu liimimiseks otsakübaratele, raamidele ja kassettidele jne;

• rõngastihendite liimimiseks.

Meie tugevad filtriliimid nakkuvad väga hästi eri tüüpi metallide, paberi, mittekootud ja plastist materjalidega. Liimidel on head voolamisomadused, tänu millele need täidavad suurepäraselt pragusid ja need kuivad samas kiiresti, võimaldades sellega suurseeriatootmist.

Voltide liimimiseks ja kinnitamiseks ning pistete kaitseks sobivad kuumsulavad liimid nakkuvad erinevate materjalidega ja raskelt liimitavate pindadega, tagades sellega elastsuse ja liite tugevuse ning moodustades sideme lühikese ajaga, tänu millele toob liimi valik ühtlasi kaasa ka tootlikkuse tõusu tootmises.

MITOLi dispersioonliimid on veepõhised, lahusti- ja lõhnavabad; tootmises lihtsalt kasutatavad ja puhastatavad ning kulusäästlikud.

Liimimislahendused pakenditootjatele

Kastide ja papptoodete tootmises:

• tööstuslike kastide voltimiseks;

• vedamiseks ja teisaldamiseks ettenähtud kastide tootmiseks.

Pakenditootmises:

• pakkekasti, pappaluse ja paberpakendi moodustamiseks ja sulgemiseks;

• puuviljaalus-kastide tootmiseks;

• kaubaaluste stabiliseerimiseks.

Iga pakenditootja leiab MITOLi tootevalikust just talle sobiva liimimislahenduse, sest pakume tootmiseks kõiki, kaasa arvatud pakkimiseks vajalikke erirakenduste liime nagu näiteks liim sügavkülmutatud toodete, joogikõrte kinnitamise ja kaubaaluste libisemisvastase kattekihi loomiseks.

Valime oma toodete jaoks naturaalsed, lõhnatud toormaterjalid, mis sisaldavad väga vähe mineraalõlisid. Meie toidupakendid vastavad USA FDA määruse 175.105 ja EL määruse 10/2011 nõuetele ja hoolikalt valitud toormaterjalid ning kõrgetasemelise koostisega liimid tagavad toidupakendite ohutuse.

Lisaks paljudele EVA-põhistele kuumliimidele pakume hiljuti välja töötatud uudset liimi, mille koostis põhineb metallotseen-polüolefiinidel. Sellel liimil on varasematega võrreldes veelgi paremad kasutusomadused, näiteks parem nakkumine raskesti liimitavate pindadega, suurem soojuslik püsivus, madal tihedus, kuni 40% madalam kulu, hea kuumustaluvus ja hea külmataluvus sügavkülmutamisel. Tootmisprotsessi puhtuse ja karboniseerumise puudumise tõttu vajab seda liimi kasutades tootmisliin vähem hooldustöid ning tööstuses tekib vähem seisakuid, tänu millele langevad omakorda tootmiskulud.

MITOLIi tooted kuuluvad Soudali gruppi.

Huvi korral pöördu Soudali poole ja meie töötajad aitavad valida sobivad tooted ning teevad teile personaalse pakkumise!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077