Autor: Metroprint Systems • 12. detsember 2022

Tööstus- ja teenindushoonete renoveerimisel saab lihtsa lahendusena kasutada fassaadikangast

Eesti suurim digitrükikoda Metroprint Systems alustas lisaks reklaami-, esitlus- ja messitoodete trükkimisele innovaatiliste trükitud fassaadikangaste paigaldamisega juba üle-eelmisel kümnendil, kui 2009.aastal valmis Metroprindi poolt trükitud ja paigaldatud Tallinna tehnikaülikooli raamatukogu kangasfassaad.

Tänaseks on hoonete fassaade tehtud mitukümmend nii Eestis kui ka Lätis ja Soomes ning ettevõttel on ainulaadne know-how, kuidas trükkida aastakümneid ilmastikule vastupidavaid kangaid ja milliste profiilidega neid selliselt kinnitada, et need tuulele, vihmale ja lumele hästi vastu peavad.

Siinjuures tasub märkida, et palju arenguruumi on veel vanade tööstus- ja teenindushoonete renoveerimisel, mille puhul saaks fassaadikanga abil lihtsate vahenditega luua kaasaegseid lahendusi. Heaks näiteks on siin Laki tänaval paikneva Reval Cafe kohvikumaja ja Reval kondiitri tootmishoone renoveerimine, millele just Metroprindi paigaldatud fassaadikangas andis selle praeguse värviküllase ja särava ilme.

Käesoleval sügisel renoveeriti Terminal Oili büroohoone Kärknas, Tartu lähedal ning uue välisilme sai fassaadikanga abil Coop kauplus Raplas.

Terminal Oil, Kärkna
Rapla Coop

Lisaks fassaadikangale on Metroprint teinud ka alumiiniumkomposiidile trükitud fassaade mitmetele Helsingi Vantaa lennujaama parkla- ja abihoonetele.

Helsingi Vantaa lennujaama hoone

Metroprint Systemsi toodangust läheb üle poole ekspordiks. Juba kaks aastat tagasi otsustati investeerida täisdigitaalsesse tootmisjuhtimise tarkvarasse, mis sai arendajate poolt programmeeritud spetsiaalselt digitrükikoja vajadusi silmas pidades. Tänaseks on platvorm asendamatu tööriist tellimuste suunamisel tootmisesse ja teadaolevalt ainus omataoline Eestis.

Järgmiseks sammuks on oma e-poe avamine selleks sobilikele trükitoodetele. Kuna trükimaailmas on palju nö „made to measure“ ehk spetsiaalselt kliendi vajadustele vastavate toodete tegemist, ei ole Eestis seni ühtegi täiemahulist digitrükiste e-poodi, mis sobiks ka ärikliendile. Jaanuaris plaanib Metroprint sellise avada veebilehel www.metroprint.ee.

„Kui viimatises rahulolu-uuringus küsisime, mis on meie klientide jaoks kõige olulisem, saime ülekaalukalt vastusteks kaks kriteeriumit: kvaliteet ja tähtaegadest kinni pidamine,“ ütleb Metroprint Systemsi omanik Peeter Poom. „Nende kahe kriteeriumi täitmiseks ja mõõtmiseks kasutame igapäevaseid võtteid nagu kvaliteedikontroll ja tarnekindluse indeks, mis annavad kliendile kindluse, et ta saab parima toote kokku lepitud ajal ning meile objektiivselt numbriliselt mõõdetavad tulemused, kuidas meil nendes valdkondades läheb.“

Metroprindi poolt pakutavate trükiteenuste kohta saad infot www.metroprint.ee ja trükitud fassaadide kohta www.archiprint.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077