Autor: Begin • 24. märts 2022

Case study: Begin tööajaarvestuse tarkvara on aidanud säästa 80 000€ aastas

Näo- ja sõrmejäljelugeja
Foto: Begin
Veebipõhisel tööaja arvestuse tarkvaral Begin on juba üle 800 rahuoleva kliendi. Kaks neist jagasid oma kogemusi, millised väljakutsed olid ettevõttel tööaja arvestusega enne Begini kasutuselevõttu ning mis ettevõttes muutus pärast seda, kui kaotati ära paber, pliiats ja Excel.

Liistuvabrik OÜ ja Finest-Steel Factory OÜ jagasid oma kogemusi ja reaalseid numbreid, milline on tööaja arvestuse tarkvara kasutusulevõtu mõju ja kuidas on see lihtsustanud nende igapäevast tööelu. Ettevõtted kasutasid seni tunnilehti ja Excelit, mis asendati Begini automatiseeritud tööarvestuse lahendustega.

Liistuvabrik OÜ (kokkuhoid 81 000€)

Lahendus, mida kasutati enne Begin'i

Tunnileht, mis paigutati seinale ja mida täideti töötajate poolt igapäevaselt.

Mis probleemid tekkisid:

● Manuaalne paberi täitmine;

● Ajakulukas andmete töötlemine;

● Puudus kontroll tööaegade üle;

● Tundide ümardamine (ei pruukinud alati olla pahatahtlik);

● Andmete loetavus kuulehel;

● Manuaalne arvestamine exceli tabelis;

● Käsitsi andmete sisestamine palgaarvestuse tarkvarasse.

Mis muutus pärast Begin tarkvara kasutuselevõttu?

Begini kasutamisega tegi ettevõte algust juba 2014. aastal. Oma kogemust jagas meiega Liistuvabrik OÜ personalijuht Aia Sinilaht. Palusime Aial meiega jagada mõningaid numbreid. Uurisime ka kui palju võisid töötajad varasemalt tunde enda kasuks ümardada (tundide ümardamine ei olnud alati pahatahtlik), mis Aia arvates võis olla umbes 15 minutit.

Aia Sinilaht, Liistuvabriku personalijuht
Begin on parandanud kogu kontrollsüsteemi töötaja üle ning muutnud protsessid tööajaarvestusest palgaarvestuseni imelihtsaks. Ma näen, millal töötaja tuleb tööle ja millal ära läheb ning kuna meil on üsna ranged reeglid, siis enam naljalt oma vahetusse ei hilineta.

Täismahus artiklit saate lugeda siit.

Finest-Steel Factory OÜ (kokkuhoid 39 000€)

Lahendus, mida kasutati enne Begin'i

Paberist tunnilehed ja Exceli tabelid

Mis probleemid tekkisid:

● Töötajad unustasid õigel päeval tunnid kirja panna ning hakati tagantjärele meenutama tervet nädalat;

● Ühe töötaja kohta oli ajakadu 15 minutit – mõnel rohkem teisel vähem;

● Tootmisjuhi ja raamatupidaja andmete kontrollimisel kuluv aeg oli 10-16h olenevalt segadusest;

● Manuaalne ümbertrükkimine Exceli tabelisse ja raamatupidamisetarkvarasse (ajakulu 1 tööpäev).

Mis muutus pärast Begin tarkvara kasutuselevõttu?

Begin tarkvara kasutamisega tegid nad algust 2017. aastal. Enda tarkvara kasutamise kogemust jagas meiega nende tegevjuht Jaanus Laane.

Jaanus Laane, Finest-Steel Factory OÜ tegevjuht
Täna on meie jaoks kõige suuremaks väärtuseks lihtsus kasutamisel ehk võrreldes eelnevaga on tööaja registreerimine muutunud töötajate jaoks oluliselt kergemaks. Keegi ei pea kuskile enam kirjutama ja joonistama. Lisaks ka andmete kättesaadavus, täna on online’ist kõik ilusti leitav – ei pea enam taga ajama, et kelle käes paber on, kas seal on vajalik info olemas jne.

Täismahus artiklit saate lugeda siit.

Kuidas Begin töötab?

Tunnilehed

Juhid ja tippjuhid kulutavad igapäevaselt palju aega ja energiat erinevate probleemide lahendamise peale. Kuid kindlasti ei pea nende probleemide hulka kuuluma paberkandjal tööajatabelitega tegelemine.

Kindlasti on paljud ettevõtted kokku puutunud järgnevate puudustega, mis esinevad paberkandjal tunnilehtedega töötamisel:

● Andmete käsitsi ümber trükkimine ja arvutamine;

● Loetamatu käekiri;

● Rikutud või kadunud tunnilehed;

● Keeruline töötundide arvestamine.

Begin´i digitaalse tööajaarvestuse tarkvaraga jäävad aga need probleemid minevikku.

Töögraafikud

Begin on tööaja arvestuseks ning töögraafiku koostamiseks loodud tarkvara. Kasutades vanakooli paberi ja Exceli meetodit, võib graafikute planeerimine võtta tunde ning mitmekordselt parandatud lehtedel võivad kergelt tekkida vead.

Begini tarkvara ei lase vigadel tekkida ning arvutab automaatselt nii üle-, ala-, norm- kui ka riigipühatunnid. Lisaks võrdleb süsteem reaalselt registreeritud aegu töögraafikusse planeeritud infoga ja toob erisused välja.

Raportid

Lisaks täpselt arvestatud töötundidele muudab tarkvara töötajate igakuise tööaruande esitamise kiireks ja läbipaistvaks. See on ka peamisi põhjuseid, miks töötajad raporteid kiiresti usaldama hakkavad. Raportisse jõuavad täpsed andmed nii tööaegadest, ületundidest kui ka kulukohtadest.

Integratsioonid palgaarvestustarkvaradega

Begin ühildatavus palgaarvestustarkvaradega ei vabasta teid ainult mitmekordsest trükkimisest, vaid see teeb kogu tööaja arvestuse imelihtsaks.

● Directo

● Axapta

● Eeva

● Merit

● Taavi

● Odoo

● Persona V3

BEGIN tööaja arvestuse tarkvara saad proovida TASUTA! Alusta siit!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077