Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 7. märts 2022

Millist eripära omavad edukad meelelahutusettevõtted?

Foto: Pixabay
Meelelahutus jaguneb maailmas mitmesse erinevasse valdkonda. Luuleliselt võib väita, et muusika paitab kuulmist, kunst hellitab nägemist, kulinaarne kokandus meelitab maitsemeeli ning skulptuur ning materiaalne kunst panevad nautima puudutust.

Saladuslikud koostisosad eduka ettevõtte juures võivad olla seotud raha, väärtuse, ajaloo ja plahvatusliku populaarsusega.

Muusika – plaadifirmad ning produktsiooniga tegelevad ettevõtted on muusikat kuulajateni toonud aastakümneid ning muusika tegemisest on aastatega saanud suur äri. Kuna kõik ei ole sama edukad, saavad enim tunnustust just need ettevõtted, kes koondavad enda alla kõige tuntumad muusikud ning produtsendid. Milline salajane koostisosa teeb tavalisest muusika ettevõttest magnaadi ning hinnatud ettevõtte?

1. Tuntud muusikute tähelepanu – kuna sama plaadifirma alla kuulub mõni aastakümneid tuntud muusikat tootnud muusik, näevad uued tegijad, et just sama ettevõte on suutnud meelitada enda juurde tööle oma klassi parima. Kuna samal alal varem töötanud inimene teab muusikamaailma kõiki nukataguseid ning trikke, tunnustatakse teda kui kogemustega oma ala professionaali. Varased pikaajalised kogemused võimaldavad kaasata enda ettevõtte heaks tööle kooreklassi eliiti.

2. Hüved ning vaba aeg – enamus ettevõtted on keskendunud raha teenimisele ning ettevõtte all töötavad inimesed peavad konkurentsis püsimiseks tegema tööd pidevalt ning tihti ilma puhkuseta. Kuid kui ettevõtte pakub oma muusikutele rohkem aega puhkuseks, meelitatakse teiste plaadifirmade juurest enda juurde. Tänapäeval on tulemas ka uus vool - iseseisvad plaadifirmad ja iseseisvad muusikud tänu NFT-de plahvatuslikule arengule

Filmitööstus – filmitööstuses on eriti tähtis omada mõnda saladuslikku koostisosa oma firma loomisel ning arendamisel, sest konkurents maailmas on väga tihe. Vajalikuks elemendiks siin on kindlad suhted suurte välisettevõtetega, kes võimaldavad luua võtteplatse ning filmimiskohti raskesti ligipääsetavatesse paikadesse. Paar aastat tagasi kui Hollywoodi suurtegija Warner Bros valis Teneti võttekohaks Eesti riigi, lõi see rattad käima ka kohalikul filmitööstuse tegijatel.

Mängutööstus – kõik mängutööstuse tegijad ei teeni maailmas suurejoonelist tähelepanu. Virtuaalreaalsuse tegijad nagu Roblox või kasiinomängude ettevõtted arenevad kõige kiiremini just tänu uutele mängijatele pakutavate virtuaalsete esemete või boonuste tõttu. Näiteks on Ninja üle Euroopa tuntud kasiino, mis võimaldab panustada nii spordile kui ka mängida tavalisi slotimänge. Salakoostisosaks peetakse siin võimalust õnne puhul saada hiiglaslikke võite. Samas on ka selles valdkonnas ka kindlale sihtgrupile keskendunud brände, näiteks www.boostcasino.com, mis on üheks eestlaste enim külastatavaks saidiks naisterahvaste seas. Mänguhuvilised teavad, et külastatav platvorm on intuitiivne ning turvaline.

Suured tuntud ettevõtted töötavad klientide rahulolu hüvanguks mitmeid aastaid, enne kui teenitakse välja kasutajate usaldus. Koostisosad sel puhul on kasutajasõbralik suhtumine ning tipptasemel meeskond, mis viib ettevõtte tõusuteele ja loob konkurentide seas väärikad turu standardid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077