Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 22. detsember 2020

Madala süsinikuemissiooniga alumiiniumi kasutamine aitab täita keskkonnaalaseid eesmärke

Foto: Halvor Molland
Madala süsinikujalajäljega vastupidavate ja taaskäitletavate materjalide kasutamine aitab kaasa ülemaailmse heitkoguse vähendamisele ja paremale ringmajandusele. Alumiiniumprofiilide valmistaja Hydro Extrusion Estonia pakub täna kahte keskkonnasõbralikku madala süsinikuemissiooniga alumiiniumi tootesarja: Hydro CIRCAL ja Hydro REDUXA.

„Madala süsinikuemissiooniga alumiiniumtooted aitavad meie klientidel saavutada neile seatud keskkonnaalaseid eesmärke ja vastavad tänu sellele oluliselt paremini üha kliimateadlikumate lõpptarbijate nõuetele. Lisaks aitame hoolitseda ka selle eest, et kõik meilt tellitud tooteid projekteeritakse keskkonnasäästu arvestades,” ütleb Hydro Extrusion Estonia tegevdirektor Raigo Rätsep.

Ümbertöödeldud alumiiniumi tootesari Hydro CIRCAL

Tootesarja Hydro CIRCAL 75R valmistamisel on kasutatud vähemalt 75% ulatuses ringlussevõetud alumiiniumijäätmeid. Selle tulemusena väheneb oluliselt energiakasutus tootmisfaasis, pakkudes samaaegselt kõrgkvaliteetset alumiiniumit. Kuigi toote jäätmesisalduse protsent sõltub kliendi toote spetsifikatsioonist, on Hydro CIRCAL puhul alati tagatud süsinikujalajälje suurus alla 2,3 kg süsinikdioksiidi ehk CO2 ühe kilogrammi alumiiniumi kohta.

Mida kõrgem on alumiiniumijäätmete sisaldus materjalis, seda keskkonnasõbralikum ja madalama süsiniku jalajäljega valmib tulevane toode. Kasutades sorteerimisel ja töötlemisel tööstusharu tipptehnoloogiat, lubab see Hydrol pakkuda toodetes turu kõrgemat ringlussevõetud jäätmete sisaldust. Alumiiniumi taaskasutamise tootmisprotsess on algusest lõpuni jälgitav ja toode on sertifitseeritud sõltumatu kolmanda osapoole poolt – see garanteerib nii tooraine, protsessi kui ka toote kvaliteedi.

Foto: Halvor Molland

Madala süsinikuemissiooniga alumiiniumi tootesari Hydro REDUXA

Hydro REDUXA on madala süsinikuemissiooniga alumiiniumi tootesari, mille tootmisel kasutatakse taastuvenergiaallikaid nagu hüdroenergia, et saavutada maailma madalaima süsinikujalajäljega alumiinium. Ja see on tõsi – Hydro REDUXA valmistamisel on süsiniku jalajälg keskmisest ülemaailmsest näitajast enam kui veerandi võrra väiksem!

Milles on madala süsinikuemissiooniga alumiiniumi Hydro REDUXA saladus? Kuna Hydro on seotud tootmisprotsessi väärtusahela iga detailiga, saab ettevõte kinnitada, et kogu tootmisprotsess ei ole mitte ainult säästlik, vaid kasutab ka võimalusel taastuvenergiat. Hydro Karmøy tehases Lääne-Norras on aastaid kasutatud Røldal-Suldali hüdroelektrijaamast pärit elektrienergiat, et säästa loodust ning hoida alumiiniumitootmise süsiniku jalajälg võimalikult madal.

Reaalsus on see, et Hydro ei leiuta uuesti jalgratast, vaid ettevõtte eesmärgiks on toota kvaliteetset ja loodustsäästvat alumiiniumit, kasutades nii vähe energiat ning kulutades nii vähe loodusressursse kui võimalik. Hydro REDUXA on saadaval erinevate materjalide liikidena – kõik on valmistatud vastavalt maailma rangeimatele standarditele. On kindel, et kelle süsiniku jalajälg väheneb, selle võimalused laienevad!

Hydro REDUXA tootesarja vastavuse ISO 14064 standardile on kinnitanud rahvusvaheline sertifitseerimisagentuur DNV GL. See hõlmab kõiki süsinikdioksiidi heitkoguseid, alates boksiidi kaevandamisest ja alumiiniumoksiidi rafineerimist, lõpetades alumiiniumi tootmisega elektrolüüsis ja selle valuga.

Võtke Hydroga ühendust juba täna, et arutada, kuidas saame oma toodete ja teenustega aidata teil jõuda teie keskkonnasäästlike eesmärkideni!

https://www.hydro.com/et-EE/

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077