Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 27. august 2020

Metallitööstusseadmetega tegelev 3MS Machinery aitab klientidel tõhusust tõsta

3MS Machinery juht Siim Sillaste Tech Industry 2019 messil Riias
Foto: 3MS Machinery
Metallitöötlemisseadmete müügi, remondi ja hooldusega tegeleva 3MS Machinery OÜ eesmärk on aidata partneritel leida oma töös suuremat efektiivsust. Ettevõttel on ametlikud esinduslepingud tuntud kaubamärkidega UKB, CoastOne, Transfluid ja Ras Reinhardt, mis pakuvad laia valikut töökindlaid ning tehniliselt vastupidavaid metallitöötlemisseadmeid.

Lisaks tehakse koostööd ettevõtetega Aliko, Ermaksan, MEBA, LISSMAC, MG, NS Maquinas ja ProFirst. Novembris on plaanis 3MS Machinery avatud uste päevad, et huvilised saaksid nende esindatavate tootjate seadmetega lähemalt tutvuda.

„Igapäevatöös paigaldame, hooldame ja remondime erinevate tootjate metallitööstusseadmeid olenemata tootjast. Ligi 70% meie tööst on seotud painutuspinkidega, kus oleme oma ala spetsialistid, tegeledes väikeste seadmetega alates 40 tonnist kuni kõige suuremate, 8meetriste 1600tonniste Aliko seadmeni välja. Kuigi meie põhiline eesmärk on tagada tugi enda esindavate partnerite toodangul, ei jäta me hätta ühtki klienti, olenemata seadmest! Omame kogemust erinevate tootjatega nagu Amada, Bystronic, Primapower, Gasparini, Durma, Baykal, Safan, LVD, Knuth jpt. Pikaajalistele kogemustele tuginedes suudame pakkuda ka head asjaliku nõu uue seadme soetamisel,” tutvustab 3MS Machinery OÜ asutaja ja juht Siim Sillaste.

Saksa ettevõte UKB toodab painutuspingi tööriistu, mis aitab metalli efektiivsemalt ja kvaliteetsemalt töödelda. „Puutume igapäevaselt kokku olukordadega, kus seadmeid hooldamas käies avastame, et tööriistad on kõverad, kulunud või pole konkreetse töö jaoks kõige sobivamad. Aitame meelsasti klientidel leida õige lahenduse ning seda algusest lõpuni – tööriista valimine, tootjaga suhtlemine, tarne, paigaldus ja hilisem hooldus,” selgitab Sillaste. „UKB toodab nii standardseid kui ka eritellimusel tööriistu erinevatele pinkide ja giljotiinide tootjatele: kinnitused on olemas näiteks Amada, WILA, Bystronicu ja LVD toodetele, aga ka vähemtuntud pinkidele.”

Ligi 30 aastat tagasi painutuspingu tööriistade tootmisega tegevust alustanud UKB on tänaseks arenenud suureks ettevõtteks, millel on enam kui 5000 m2 tootmispinda.

„Saksamaal on UKB väga tuntud ja populaarne kaubamärk ning ka meil teatakse neid aastast aastasse aina rohkem. Tegemist on kvaliteedi, tarnekiiruse ja oskusteabe osas turvalise partneriga, kes ei võta liigseid riske ning valmistab oma tooteid sakslasele omase täpsuse ja korrektsusega. UKB-le on oluline, et nende tööriistad säästaksid nii valmivat toodet, tööpinki kui ka töömeest. Olemasolevaid tööriistu on Sillaste sõnul võimalik alati täiendada ning samuti on teostatav vanade või kahjustatud tööriistade taastamine.

UKB standardtööriistade eelis on nende asukoht Saksamaa laos, mis teeb tarneajaks vajadusel vaid 24 tundi. See on suur konkurentsieelis, sest seisev pink toodab omanikule rahalist kahju ja enamasti keegi eriti oodata ei kannata. Eritööriistad on vajalikud neile, kelle pink ei võimalda standardtööriistadega toodet valmistada või kujuneb toote valmitusaeg liiga pikaks – näiteks, kui on vaja teha mitu painet korraga.

UKB seeria Unibend painutuslahendus
Foto: 3MS Machinery

Väga suurt populaarsust on kogumas UKB Unibend ja Wingbend prismad, millel on tavaprismadega võrreldes väga palju eeliseid. Näiteks on võimalik painutada lehtmaterjali painutusjälgedeta ehk markeerimisvaba painutus ning seejuures ei deformeeru ka avad, mis on painutustsoonis. Lisaks saab painutada oluliselt väiksemat serva võrreldes tavaprismaga. Unibendi ja Wingbendi prismad ei ole odavad, kuid see-eest on need tööriistad igavesed, kuna prisma ääred on tehtud nii-öelda rulliva tehnoloogia abil kulumatuks

Kui Unibend ja Wingbend tooted on laokaup, siis kõik eritööriistad toodetakse UKB inseneride modelleeritud jooniste järgi ning nende tarneajaks on ca 6-7 nädalat. Täpsema ülevaate tööriistadest ja tarvikutest leiab UKB kodulehelt.

Näide kliendi detailist kasutatades UniBend prismat
Foto: 3MS Machinery

3MS Machinery OÜ põhiregioon on seni olnud küll Eesti, kuid eelmisel aastal käidi ka Läti tööstusmessil ning saadi väga positiivset tagasisidet ja esimesed müügid ka lõunanaabrite juures. Novembris toimub 3MS Machinery avatud uste päev, kuhu tuuakse huvilistele tutvumiseks UKB, CoastOne’i, Transfluidi ja Ras Reinhardti metallitöötlusseadmeid. Täpsem aeg on veel lahtine, kuid huvilised on oodatud juba täna endast märku andma, et ei tekiks olukorda, kus vajalik info ei jõua õigel ajal õige inimeseni.

3MS Machinery OÜ

tel: +372 5332 3491

e-post: [email protected]

www.3ms.ee

Facebook

Instagram

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077