Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 3. veebruar 2020

Täisdigitaalne kontrollerlahendus aitab tõsta masina konkurentsivõimet

Kogu tööstus liigub aina enam digitaalsete terviklahendustele kasutamise poole, mis aitavad kokku hoida kallist tööaega ja raha ning võimaldavad ettevõtetel töökindlamalt ja ohutumalt igapäevatööd teha. Energiatehnika OÜ insenerid loovad kontrollereid nii toiduainetööstuse masinate tootjatele kui ka plasti- ja kummitööstusele, kelle töös on oluline täpselt ja kiiresti reguleerida temperatuure ja nende erinevusi.

„Pakume kontrollereid nii väikestele kui ka suurtele tööstustele ning seejuures täislahendusena võime projekteerida, valmistada ning paigaldada kogu masinapargi elektriautomaatika koos kilbiga. Meie eeliseks on pikaajaline kogemus paljude erinevate valdkondade ettevõtetega,” ütleb ajami-, automaatika- ja mõõtelahendusi projekteeriva ning valmistava Energiatehnika OÜ juhataja, volitatud elektriinsener Jüri Joller, tuues näiteks aastatepikkusest koostööst Eesti mesindusseadmete tootjaga sündinud vabalt programmeeritava väga soodsa hinnaga kahekanalilise temperatuurikontrolleri PlatOn2.

Energiatehnika kontrollerlahendus mesinduses. Asteni Mesindus OÜ toodab ise nii mett kui ka mesindusinventari
Foto: Asteni Mesindus OÜ

Väga paljud tootjad ja töösturid ei vaja oma töös sugugi kalleid täisautomaatseid robotmasinaid, vaid läbimõeldud anduritega kuumutus-, jahutus- ja mõõteseadmete juhtimissüsteeme, diferentsiaalse reguleerimise, rampide ja taimeritega analüsaatoreid, logimisseadmeid, temperatuuriregulaatoreid või külmumis- ja ülekuumenemiskaitseid. „On olukordi, mida ei saa viia 100% masinjuhitavaks ning kus inimene peab saama masinaid ise juhtida, käivitada ja seadistada. Sel juhul on väga oluline reaalajas antav tagasiside, kui midagi protsessides peaks olema paigast ära,” kirjeldab Joller, kelle sõnul tuleb selleks programmeerida seadme sisendid ja -väljundid nii, et seade annaks teatud hälvete puhul koheselt signaali. Seadmete töötamise temperatuurivahemik on -40 kuni +50 kraadi.

Energiatehnika inseneride koostatud seadmete komplekti kuuluvad lisaks elektroonikale seadme juhtimiseks vajalik vee- ja tolmukindel klaviatuur ning kuvar, paigalduskomplekt ja juhend. Programmeerimistarkvara on tasuta, samuti tehniline tugi. Kuna seadmed on automaatsed ja nii manuaalselt kui ka üle interneti lihtsalt juhitavad, siis kasutajad saavad nende juhtimise ning seadistamisega iseseisvalt hakkama.

„Meie pakutavad kontrollerid ei sobi mahukatele automaatliinidele, vaid on loodud kiiret ja täpset juhtimist vajavate masinate tarvis. Eeliseks on töökindlus ning hea kvaliteedi ja hinna suhe, mis toetavad meie inseneride tipptasemel projekteerimist, loodud erilahendusi ning parimat komponentide koostet,” sõnab Joller. „Peame oma töös oluliseks ka valminud lahenduste väikest voolutarvet, mis saab aina kerkivate energiahindade juures päev-päevalt tööstusettevõtete jaoks järjest tähtsamaks.”

Energiatehnika OÜ

Energiatehnika peamisteks teenusteks on sagedusmuundurite ja servoajamite lahendused, toodete testimine ja riskianalüüs ning volitatud elektriinseneri konsultatsioon ja ekspertiis. Ettevõte projekteerib ja valmistab erinevaid lahendusi seoses elektrimootorite, inverterite, sagedusmuundurite, servosüsteemide, reduktorite, nutimootorite ja kontrolleritega. Samuti lahendatakse kõik nendega seotud probleemid, näiteks kui olemasoleval ajamil ei jagu jõudu või kiirust, toimub liiga kiire kulumine või ülekuumenemine või on rakendusele vaja leida uus muundur, mootor, reduktor või kaabel.

www.energiatehnika.ee

www.etexm.eu

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077