Autor: Tööstusuudised.ee • 28. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Technobalt Eesti tehnoloogiline lahendus parandab Soome prügi sorteerimist

Lõpptulemusena paigaldati Soome sorteerimisjaama spetsiifikast lähtuvalt täiendatud trummelsõel.
Foto: Technobalt
Technobalt Eestil valmis tänavu oluline tehnoloogiline lahendus Soome ettevõtte Kymenlaakson Jäte OY ehitus- ja lammutusjäätmete ehk segajäätmete sorteerimisliinile, kus sorteeritakse kaks kolmandikku kogu Soome prügist.

„Klient soovis, et Technobalt oma kogemusega toodaks ja paigaldaks liinilahenduse, mis suurendaks Kymenlaakso sorteerimiskeskuse tootlikkust, parandaks väljundfraktsioonide kvaliteeti, vähendaks tolmu osakaalu olemasolevas tehases ja suurendaks väärtuslike fraktsioonide osakaalu lõpptoodangus,“ kommenteerib Technobalt Eesti juhatuse liige Ivo Raadla.

Ta lisab, et Technobalti tootevalikus olev trummelsõel modifitseeriti vastavalt kliendi vajadustele ja lõpptulemusena paigaldati Soome sorteerimisjaama spetsiifikast lähtuvalt täiendatud trummelsõel. „See on üks osa kogu paigaldatud liinist, mis muuhulgas koosneb veel teistest Technobalti pakutavatest tehnoloogilistest seadmetest,“ märgib Raadla. Liin vastab tema sõnul kõigile kehtestatud nõuetele ning põnevusega oodatakse juba esimese täisaasta tulemusi. Keskmiselt sorteeritakse uue rajatud liini osa peal Soomes kaks kolmandikku kogu prügi mahust. Kõigi valitud seadmete tootlikkused on sealjuures veel piisava varuga, orienteeruvalt 25-30%.

Raadla tõdeb, et selles vanuses prügilate seas on järjest enam kätte jõudmas vajadus viia läbi seadmete uuendus - retrofit projekt.

Technobalt Eesti OÜ põhitegevuseks on konveiersüsteemide, nendega seotud seadmete ja tarvikuteprojekteerimine, tootmine, müük ning hooldus. Ettevõte asub ja on registreeritud Eestis, Harjumaal, Rae vallas.

Erilist kiitust on pälvinud Technobalti loodud spetsiaalse trummelsõela kvaliteet, mis oli projekti peamine sõlm ja tänu millele sai võimalikuks tagada kõrge sõelumiskvaliteet ja tolmuvaba keskkond olemasolevas sorteerimishoones.

Projekt teostati Technobalt grupi ettevõtete koostöös - Technobalt Eesti ning tootmisettevõtted Metre ja TB Works.

Enne:

Foto: Picasa

Pärast:

Foto: Picasa
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077