Autor: Toomas Kelt • 3. juuli 2024

Erametsaomanikud: palju maksab looduskaitse?

Saates Mets ja majandus räägime seekord erametsaomanike probleemidest ning uurime, kui palju maksab looduskaitse.
Eesti Erametsaliidu tegevjuht Jaanus Aun mai lõpul metsa- ja maaomanike meeleavaldusel.
Foto: Meeli Küttim

Saates on külas Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Ants Erik ja tegevjuht Jaanus Aun. Hiljuti toimus Toopeal metsa- ja maaomanike meelavaldus, mis oli Eesti kontekstis võrdlemisi haruldane sündmus, rääkis Jaanus Aun. „Meeleavaldus on selge näide, et metsaomanike kannatus katkeb. Piirangud erametsade kasutusele on aastate jooksul järjest kasvanud, kuid hüvitiste süsteem ei ole ühtegi sammu maaomanikega kaasas käinud,“ rääkis Aun.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077