Autor: Lauri Leet • 3. jaanuar 2024

Energiaettevõtja: stabiilsel ajal on energia hinna kasv joonlauaga prognoositav

Kui ekstreemseid sündmusi maailmas pole, on energia hinna kasv joonlauaga prognoositav, märkis energiaettevõtte Evecon tegevjuht Karl Kull Eesti elektrisüsteemi stabiilsust käsitlevas saates „Energiatund“.
Karl Kull tutvustamas Eveconi ja Corsica Sole Mandri-Euroopa võimsaima akupargi rajamist.
Foto: Andras Kralla

Samas näitas erandlik 2022. aasta Kulli sõnul, kui tundlik võib energiaturg olla. „Stabiilsel perioodil on energiahinde kasv siiski stabiilne,“ selgitas Kull. „Enne 2022. aastat kerkis energia hind 10–15 aasta jooksul suhteliselt stabiilselt kuni 5% aastas.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077