Autor: Toomas Kelt • 31. august 2022

Parim metsamajandaja katsetab uute liikidega

Parim metsamajandaja 2022 Andrus Niit peab oluliseks metsa majandada teaduspõhiselt. Teda toetab selles kunagine Luual omandatud haridus.
Foto: Toomas Kelt
Saade "Mets ja majandus" viib seekord kuulajad Kogu pere metsapäevale, kus selgusid aasta parimad erametsade majandajad. Sel aastal osales konkursil tosinkond metsaomanikku ning parimaks tunnistati Andrus Niit Valgamaalt.

Otepää kandis ligi seitsmekümnel hektaril metsi majandav Andrus Niit paistis žürii hinnangul silma pikaajalise vaatega metsade majandamisele ja teadmistepõhise lähenemisega. Niit ise tunnistas, et lähtub eelkõige kunagi Luua metsanduskoolis omandatud teadmistest, kuid kogub neid järjest ka juurde. Suurimaks probleemiks meie metsanduses peab Niit kuuse-kooreüraskite levikut, millega tema hinnangul peaks võitlema koordineeritult. „Kui minul on feromoonpüünised üleval, aga kusagilt kõrvalt, näiteks riigimetsast, levivad üraskid ka mulle, kellele ma siis arve esitan?“ küsis Niit.

Parimate metsamajandajate juures silma hakanut kommenteerivad ka hindamiskomisjoni liikmed.

Saate teises pooles aga vaatame tagasi ajalikku. Nimelt sai saade "Mets ja majandus" aastaseks ning sel puhul meenutame mõningaid eredamaid hetki eetris olnud saadetest.

Saadet juhib Tööstusuudiste toimetaja Toomas Kelt.

Kuula saadet siit:

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077