Autor: Rivo Sarapik • 25. mai 2022

Sunly juht: energiakriisi tõsidus pole eestlastele kohale jõudnud

Värske Äripäeva raadio saade "Energiatund" on pühendatud meretuuleparkidele. Need võiksid katta Eesti elektrivajaduse, kuid ühtegi tuulikut ei ole veel püsti pandud. Millal esimene meretuulik saab püsti, selles osas lähevad asjaosaliste hinnangud lahku.
Ørstedi meretuulepark Gedseri lähistel Taanis. Meretuulepargid võiks katta Eesti energiavajaduse, kuid aastaid veninud projektide kiirendamisele viimaste kuude muutused kaasa aidata ei pruugi. Üks põhjuseid seisneb ka selles, et energiakriisi tõsidus pole endiselt kohale jõudnud, leiab saates "Energiatund" Sunly juht Priit Lepasepp.
Foto: Liis Treimann

Eesti Energia juht Hando Sutter leiab, et tootmine algab kuue aasta pärast. Majandus-kommunikatsiooniministeeriumi energeetika asekantsler Timo Tatar ja taastuvenergiaettevõtte Sunly juht Priit Lepasepp on aga märksa pessimistlikumad. Viimase sõnul pole energiakriisi tõsidus kohale jõudnud ja see tuulikute püstitamist piirabki.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077