Autor: Rivo Sarapik • 9. detsember 2021

Tööstustel on keeruline elektri hinna kõikumisega kohaneda

Lihatootja HKScan Estonia ärikontroller Markus Kirsberg tõdes, et suurel elektritarbijal ei ole praegu häid võimalusi, mille abil end elektri hinna kõikumise eest kaitsta. Samuti pole suurtootjal majanduslikult kasulik seadmeid pidevalt energiasäästlikumate vastu välja vahetada.
HKScan Estonia tootmisliinid peavad ka kõrge elekti hinna ajal töötama.
Foto: LIIS TREIMANN

Kirsberg rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis, kui suure osa moodustab energia HKScani kuludest ning milliseid säästmisvõimalusi on tööstur seni kasutanud. Samuti pakkus ta välja, kuidas võiks riik tootjaid toetada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077