Autorid: Priit Pokk, Linda Eensaar • 2. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra elementmajade tootja ehitab Eestis uue tehase

Module Tech OÜ põhitegevuseks on ruumelementmajade ja ehitussoojakute tootmine.
Foto: Module Tech OÜ
Norra ettevõtjatele kuuluval moodulmajade tootjal Module Tech OÜ läheb Eestis erakordselt hästi ja ettevõttel on plaanis rajada siia isegi uus tehas.

"Kõik on stabiilne," ütles Module Tech OÜ tootmisjuht Artur Varšavski tagasihoidlikult, kuigi selle aasta septembris avavad nad Tallinnas uue tootmise. "Ambitsioonid on sellega väga suured, aga vaatame, mis saab," ütles Varšavski ja lisas, et uue tootmise käimalükkamine on prioriteet.

Varšavski sõnul läheb ettevõttel praegu suurepäraselt. Seda juttu kinnitavad majandustulemused. Moodulmajade tootja Module Tech OÜ teenis eelmisel aastal puhaskasumit 2,36 miljonit eurot, aasta varem oli vastav number 1,35 miljonit. Müügitulu kasvas aastaga ligi kolmandiku - kui 2017. aastal oli ettevõtte müügitulu 9,44 miljonit eurot, siis eelmisel aastal juba 12,56 miljonit, selgub Äripäeva Infopanka laekunud majandusaasta aruandest. 2017. aastal maksis ettevõte dividendiks 568 000 eurot.

Module Tech OÜ on Norra kapitalil põhinev ettevõte, mis asutati 2006. aastal. Module Tech OÜ kuulub Norra kontserni Wexus Holding A/S ja ettevõtte tegevjuht on Ole Andreas Vikshaland.

Kuigi Module Tech OÜ avaldab majandusaasta aruandes plaani tegelda Skandinaavia turuga, siis praegu piisab neile Varšavski sõnul Norrast ning kogu rõhk lähebki sealsele turule. Lähiajal Soome, Rootsi või Taani laienemise eesmärki ei ole. Sisuliselt müübki ettevõte kogu toodangu Norrasse.

"Aasta 2018 eesmärgiks oli tootmisliini parendamine, sellega tootmisefektiivsuse tõstmine, samuti endiselt koostöö arendamine edasimüüjatega peamiselt Norra, kui ka ülejäänud Skandinaavia turul," seisab ettevõte aruandes.

Module Tech jagas Äripäeva koostatud puidutööstuse edetabelis eelmisel aastal esimest ja teist kohta. Moodulmaju tehakse nii sööklateks, koolideks, lasteaedadeks, teenindusjaamadeks kui ka büroohooneteks.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077