Autorid: Neeme Korv, Harro Puusild • 14. august 2023

Masinatööstuse liidu juht: tööstus pakub head palka, aga kahjuks on kutseharidus noortele teine või kolmas valik

Kõik need aastad on kutseõpe olnud õpilaste jaoks teine või kolmas valik, aga näiteks masina- ja metallisektoris on tehasetöötaja nagu IT-mees ja teenib väga head palka, rääkis Eesti Masinatööstuse Liidu juht Raul Kütt Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
Kipume pikalt plaane pidama, aga plaanid ei jõua tihti ellu, muretseb Raul Kütt ümberõppe ja kutsehariduse muutuste realiseerumise üle.
Foto: Erakogu

Kütt rääkis saates, et tänastel koolinoortel puudub ülevaade, mis on moodne tööstus. "Kuskilt on jäänud mulje, et tööstuses on õlised inimesed ning kõik müriseb ja koliseb, aga meil on moodne tööstus, kus toimetavad robotid ja juhitakse tööpinke - sa oled nagi IT-mees selle pingi taga," rääkis erialaliidu juht.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077