Autor: Aivar Õepa • 28. märts 2022

Kas kiibitööstuse buum alles algab?

Mullu koos pandeemiaga alanud kiibi­defitsiit tõi elektroonikalülituste tootmise maailma tähelepanu alla. Kiibikonstrueerijate ja -tootjate aktsia hinnad lendasid kasvanud nõudluse ja kasumlikkuse toel seni­olematutesse kõrgustesse – kuid analüütikute hinnangul pole praegugi veel hilja sektorisse investeerida.
Intel on üks börsil olevatest kiibifirmadest.
Foto: Reuters/Scanpix

Bank of America analüütiku Vivek Arya jaanuari alguses koostatud analüüsi põhjal on tuntud kiibikonstrueerijate Nvidia ja AMD aktsial veel märkimisväärselt tõusuruumi. “Kogu 2022. aasta vältel jätkub turu kasvu impulss,” märkis ta. “Tootmisvõimsus on pudelikael ja nõudlus kihutab endiselt pakkumisest eespool.”

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077