Autor: Kristjan Kurg • 8. aprill 2021

Kiibipuudus häirib Apple’i tootmist

Häiritud on ka MacBookide tootmine.
Autor: CHINE NOUVELLE/SIPA
Ülemaailmse elektroonikakomponentide puuduse tõttu peab Apple osa MacBooki ja iPadi mudelite tootmist edasi lükkama, vahendab majandusväljaanne Nikkei Asia. Ekspertide hinnangul võib globaalne probleem veel suuremaks kasvada.

Kiibipuudus on tekitanud viivitusi MacBookide tootmises, ütlesid Nikkei Asia allikad. Samal ajal on osa iPadide tootmine edasi lükatud, kuna turul on puudus ka ekraanidest ja nende komponentidest. Tarneprobleemide tõttu on Apple lükanud osa esimesel poolaastal valmima pidanud tellimustest teise poolaastasse.

Ikooniliste iPhone’ide tootmist ei ole tarneraskused seni mõjutanud, kuid Nikkei allikate sõnul on ka telefonikomponentide varu kriitilise piirini vähenemas. Siiski pole Apple’i tarneraskused jaemüüki häirinud ning telefonid ja arvutid ei ole veel poodidest otsa saanud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077